Afrikka hehkuu ja raikuu Rauvolassa

Iso sali muutti muotoaan kun Rauvolan päiväkodin väki alkoi rakentaa näyttelyä Afrikasta. Värikkäitä kankaita, muodokkaita rumpuja, vetoavaa taidetta...

Afrikka

Rauvolan päiväkoti Kaarinassa on ollut alusta asti mukana Vihreä lippu -ryhmässä. Vihreän lipun saa kun ottaa toiminnassaan ympäristön huomioon monella tavalla.

Tänä vuonna Rauvolan teemana on yhteinen maapallo. Maapallolta valittiin Afrikka, jonka tiimoilta lähdettiin rakentamaan näyttelyä.

Päiväkodin saliin tuotiin erilaisia puuesineitä, rumpuja, maalauksia, kankaita, karttoja, kirjallisuutta ja vaatteita. Kaikissa näyttelyn tuotteissa hehkuu kuuma ja eksoottinen Afrikka. Valtaosa esineistä on saatu lainaksi tutuilta, kerrottiin päiväkodista.

Salin nurkkapöydässä on cd-soitin. Kun Riikka Rantalaiho laittaa raidan soimaan, lapset tietävät yhtyä afrikkalaiseen lauluun. Äänestä voi päätellä, että tätä on kyllä harjoiteltu.

Fiilistelyn lisäksi näyttelyllä pyritään kertomaan elämästä Afrikassa.

Jokunen poika on opiskellut Afrikkaa Wilson Kirwan kirjojen kautta. Sieltä saa oppia, miten isojen eläinten kanssa tulee toimeen.

Afrikkaa hehkuva näyttely on avoinna Rauvolan päiväkodissa 2-3. helmikuuta.