Kansanedustajat: Ikäviä talouspäätöksiä luvassa

YLE Radio Hämeen Politiikan puhemyllyssä arvioitiin tiistaina, että nykyisen hallituksen ohjelma saattaa pian joutua suurennuslasin alle. Osaltaan tähän ovat syynä kansantalouden vaikeudet.

hallitukset
Eduskuntatalo
YLE / Touko Yrttimaa

Myös valtion talouden suuri alijäämä lisää paineita Vanhasen kakkoshallituksen hallitusohjelman tarkistamiseen. Muun muassa vihreiden Kirsi Ojansuu ennakoi, että hallitus saattaa joutua tekemään ikäviä talouspäätöksiä vielä ennen eduskuntavaaleja.

Keskustan Risto Autio arvioi, että ensi kesänä mahdollisen pääministerin vaihdoksen yhteydessä hallitus saattaa samalla tarkistaa hallitusohjelmaa.

Kokoomuksen Timo Heinonen puolestaan muistutti, että syvässä taantumassa verotusta ei tule kiristää, vaan veronkorotukset on ajoitettava vasta talouden nousuun.

Keskustan johtajuuskriisitä hankaluuksia

Oppositio arvelee, että keskustan johtajuuskriisi vaikeuttaa maan hallituksen toimintaa. Oppositio epäilee, että tärkeitä talous-ja eläkepoliittisia ratkaisuja ollaan lykkäämässä Vanhasen kakkoshallituksen sisäisen tilan takia.

Satu Taiveaho (sd.) vaati hallitusta tarttumaan nopeasti työllisyyden vahvistamiseen. Kokoomuksen Timo Heinonen vakuutti kokoomuksen ottavan vastuuta mistä hyvänsä. Myös Risto Autio vakuutti hallituksen toimintakykyä, vaikka myönsi myös, että hankalassa tilanteessa ollaan Vanhasen vetäytymisen takia.

Lähteet: YLE Häme