Iron Sky kelpaa taas Facebookille

Kotimaisen Iron Sky -tieteiselokuvan fanisivut ovat Facebookissa jälleen auki. Lähes tuhat fania vaati sivustoa takaisin sen jälkeen, kun Facebook päätti sulkea sen.

kulttuuri
Natsien kuutukikohta
Natsien kuutukikohtaTuotantoyhtiö Energia Oy

Facebook sulki Iron Sky -tieteiselokuvan fanisivut. Syyksi ilmoitettiin sivun rikkoneen palvelun käyttöehtoja ja sisältäneen "sopimatonta, uhkaavaa tai vihamateriaalia".

Elokuvan takana oleva tamperelainen tiimi sai Facebookilta viestin, jossa ilmoitettiin ongelman olevan ratkaistu. Mitään syytä sulkemiseen ja uudelleen avaamiseen ei annettu.

Iron Skyn tekijät kiittävät fanejaan. He uskovat fanien mielenilmaisulla olleen tekemistä asian kanssa.

Iron Sky on scifi-komedia, jonka maailmassa natsit pakenevat vuonna 1945 Kuuhun ja palaavat vuonna 2018 valloittamaan Maapalloa. Ilmeisenä syynä sivuston sulkemiseen ovat natsiviittaukset. Elokuva on suomalais-saksalainen yhteistyöprojekti, jonka budjetti on noin viisi miljoona euroa.

Elokuvan tekijät ovat aktiivisia sosiaalisessa mediassa, joka on eräs elokuvan tiedotuksen kulmakivistä. Heidän edellinen projektinsa Star Wreck saavutti yli kahdeksan miljoonaa katsojaa ympäri maailmaa nettijulkisuuden avulla.

Iron Sky -elokuvalla on tällä hetkellä jo lähes 7 000 fania Facebookissa.

Lähteet: YLE Tampere