Kaksosveli pitää huolta Cheekistä

Tiistaina vietettiin ensi kertaa kaksosten päivää. Päivällä halutaan tuoda esille, että kaksosuus on sisaruussuhde, jossa sisaret ovat toisilleen erityisen läheisiä. Hip hop-artisti Cheekin eli Jare Tiihosen kaksosveli Jere Tiihonen pitää veljeään yhtenä elämänsä tärkeimpänä asiana.

Kotimaa
Jere Tiihonen pitää suhdettaan kaksosveljeensä ainutlaatuisena.YLE / Lahti

Jere Tiihonen ei voisi kuvitella elävänsä ilman kaksosveljeään Jarea.

- Mulla on toinen veli ja pari siskoa ja he ovat hyvin tärkeitä ja läheisiä mulle. Mutta kyllä mun ja Jaren juttu on ihan ainutlaatuinen.

Veljeksistä Jare on minuutin verran vanhempi. Vaikka yleisesti ajatellaan, että isoveli pitää huolta pienemmästä, on Tiihosen veljeksillä asia toisinpäin.

- Meillä on ollut aina sillee, että molemmat kattoo toisensa perään. Mutta kyllä mä olen aina ajatellut, että Jare tuntuu pikkuveljeltä jostain syystä. Ehkä Jare oli nuorempana enemmän hulivili kuin minä, jolloin mun piti ottaa se viisaamman rooli, Jere naurahtaa.

Kumpi on kumpi?

Jare eli Cheek on noussut viime vuosina Suomen kartalle musiikin kautta. Jeren mukaan ihmiset välillä sekoittavat veljekset keskenään vaikka hän itse ei näe ulkonäössä yhtäläisyyksiä.

- Nyt vähän vanhemmalla iällä kun katon jotain valokuvia ja musiikkivideoita, niin välillä tulee sellainen fiilis, että tuossahan se näytti ihan meikäläiseltä, Jere toteaa.

28-vuotiaat lahtelaisveljekset pitävät tiukasti edelleen yhteyttä vaikka Jare asuu nykyisin Helsingissä. Jeren mukaan on ikävää, että veljekset eivät kerkeä nähdä toisiaan useasti.

- Jare on paljon keikkoja, että ei sitä varmaan kerkeisi muutenkaan näkemään. Mutta aina kun Jare tulee Lahteen niin hän ottaa yhteyttä.

- Välillä tulee sellainen fiilis, että onkohan broidilla kaikki hyvin ja sitten täytyy ottaa puhelin käteen ja soittaa, Jere kertoo.

Jere ei nouse lavalle

Jere seuraa Cheekin uraa tarkasti ja tukee veljeään tarvittaessa. Lavalle mies ei kuitenkaan suostu nousemaan veljeään tuuraamaan.

- Ei pysty millään. Eihän siitä tulisi mitään, Jere naurahtaa.

- Kuuntelen, tarkkailen ja olen todella kiinnostunut Jaren tekemisistä. Käyn keikoilla ja olen mukana jutuissa aina kun ennätän.

Jere ei lähtenyt veljensä jalanjäljille musiikin perässä. Viime aikoina hän on alkanut saavuttaa nimeä vapaaottelijana.

- Meillä on koko perhe ollut musikaalinen paitsi minä. Se ei ollut mun juttu nuorempanakaan enkä osoittanut mitään suurempaa vahvuutta siinä, Jere letkauttaa.

Lähteet: YLE Lahti