Meltolan päiväkoti evakkoon huhtikuussa

Imatralla Meltolan päiväkoti suljetaan väliaikaisesti huhtikuussa sisätilaongelmista johtuvan remontin takia. Päiväkoti toimii väliaikaisissa tiloissa huhtikuusta elokuun puoliväliin.

päivähoito
YLE Etelä-Karjala

Päiväkodin lapset siirtyvät Imatrankosken neuvolan tiloihin. Esikoulu jatkaa loppukevään ajan Meltolan koululla. Päiväkodin alapohjan alta on löytynyt homekasvustoista rakennusjätettä ja päiväkodin ilmassa on mikrobeja.

Lisäksi päiväkodin lattiarakenne on todettu kylmäksi. Terveysviranomaisten mukaan päiväkodin nykyiset olosuhteet eivät täytä terveydensuojelulain vaatimuksia.

Rakennusjätteet poistetaan

Päiväkodin sisäilmaa on tutkittu viimeksi joulukuussa 2009, jolloin otettiin rakennenäytteitä. Remontissa on tarkoitus aukaista päiväkodin alapohjatilat ja puhdistaa ne rakennusjätteistä.

Alapohjan viemärivuotokohdat aukaistaan yläkautta ja korjataan. Lisäksi alapohjan tuuletusta suunnitellaan ja rakennetaan tehokkaammaksi. Rakennuksen lattiat on tarkoitus levyttää ja muovimatto uusia. Samalla parannetaan alapohan lämmöneritystystä.

Päiväkoti voidaan ottaa uudelleen käyttöön, kun alapohjasta on poistettu rakennusjätteet ja muut mahdollisesti vaurioituneet rakenteet ja kun lattian lämmöneristystä on parannettu.

Lähteet: YLE Etelä-Karjala