Väyrynen: Yritysten panostettava Venäjän eri alueille

Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Paavo Väyrysen mielestä suomalaisten yritysten on etsittävä yhteistyömahdollisuuksia myös muualta kuin Moskovasta ja Pietarista. Näin Väyrynen totesi vienninedistämisvierailullaan Tatarstanin tasavallassa keskiviikkona.

talous

Väyrynen tapasi keskiviikkona Tatarstanin pääministerin Rustam Minnihanovin tasavallan pääkaupungissa Kazanissa. Keskustelun jälkeen hän kannusti suomalaisia yrityksiä katsomaan suurkaupunkeja laajemmalle.

- Pietari ja Moskova ovat Venäjän talouden keskuksia, mutta maan eri alueiden kehitys tarjoaa erinomaisia mahdollisuuksia suomalaisille yrityksille, Väyrynen sanoi.

- Esimerkiksi Tatarstan on jo nyt yksi Venäjän kehittyneimmistä alueista. Suomen ja Tatarstanin välillä on myös tiivis historiallinen yhteys maamme tataarivähemmistön ansiosta, mikä varmasti edesauttaa suomalaisten toimintaa tasavallassa.

Väyrynen nosti esille yhteistyöaloina erityisesti rakentamisen, ympäristön, metalli- ja metsäteollisuuden, innovaatiot, koulutuksen sekä sosiaali- ja terveyssektorin.

Kazanissa järjestetyssä bisnesseminaariin osallistu yli 20 suomalaisyrityksen lisäksi laaja joukko Tatarstanin tasavallan ja elinkeinoelämän edustajia.

Ministeri Väyrynen tapasi matkallaan myös maaliskuussa tehtävän jättävän Tatarstanin presidentin Shaimievin.

Lähteet: YLE Lappi