Grand Slamin Vesa Sytelä: Juicen henki on vahvasti läsnä

Grand Slam aloittaa keikkakiertueen tänään Hämeenlinnasta. Yhtye esiintyy kahdeksalla paikkakunnalla eri puolilla Suomea. Yhtyeen rumpalin Vesa Sytelän mukaan telakalta palanneen yhtyeen kiertueella Juicen henki on vahvasti läsnä.

Vesa Sytelän mukaan yhtye ei ole hajonnut koskaan vaan ollut telakalla. Nyt aika on ollut kypsä paluulle.

- Vuonna 1991 laitettiin yhtye telakalle ja nyt on uudelleen keräännytty yhteen. Aika aikansa kutakin ja nyt on se aika. Kun kyselyjä tuli, niin kyllähän se siitä syntyi ajatus paluuseen. Sen verran tuli pyyntöjä, joten tarvetta oli, toteaa Vesa Sytelä.

Juicen henki läsnä keikoilla

Grand Slam oli Juice Leskisen pitkäikäisin yhtye. Juicen henki on vahvasti mukana myös tulevilla Grand Slamin keikoilla.

- Millaista on esiintyminen ilman Juicea, se on hyvä kysymys. Itsekin on tullut sitä mietittyä. Ehkä niin, että Juicen henki on vahvasti läsnä. Jokaiseen biisiin liittyy oma tarinansa ja historiansa. Itse keskityn soittamiseen eikä sitä tule niin syvällisesti ajatelleeksi ,mutta kyllä Juicen henki leijuu vahvasti mukana, pohtii Vesa Sytelä.

Ennenjulkaisematonta materiaalia levylle

Grand Slam julkaisi lokakuussa neljän kappaleen cd-levy "Kuka meistä uskaltaa", jonka nimikappale on ennenjulkaisematonta Juice Leskinen Grand Slam -materiaalia. Vesa Sytelä kertoo, että nimikappale oli aikoinaan tehty 90-luvun alussa julkaistulle Taivaankappaleita -albumille.

- Biisi jäi aikoinaan pois albumilta. Levyllä oli jo useita samanhenkisiä kappaleita mukana ja joku piti jättää pois. Todettiin nyt, että tehdään kappale uudestaan ja niin siitä tuli nimikappale, kertoo Vesa Sytelä.

”Kuka meistä uskaltaa” –kappaleen lisäksi levyllä on kappaleet "Luonas kai olla saan", "Viidestoista yö" sekä "Kaksoiselämää".