6.2.1940: Summa kestää jatkuvat hyökkäykset

Mannerheim-linja on kovan paineen alla Kannaksella. Ensimmäiset vihollisen panssarit tuhotaan jo aamuhämärissä ja vaunujen mukana hyökännyt jalkaväki kärsii raskaita tappioita.

Yle Uutisten artikkeliarkisto

Suomalaiset torjuvat Neuvostoliiton läpimurtoyrityksen Summan kylässä ja Marjapellonmäessä. Etulinja on kokonaan puolustajien hallussa klo 19.30:een mennessä.

Pakeneva venäläisjalkaväki kärsii suuria tappioita suomalaisten tykistö- ja konekivääritulessa. Summan joukkojen vaihto aloitetaan, mutta jatkuvien hyökkäysten ja tykkitulen takia se saadaan lopullisesti tehtyä vasta 10. helmikuuta.

Venäläistukikohta vallataan Laatokan koillispuolella. Puna-armeija menettää yli 500 miestä ja joukkomme saa huomattavan sotasaaliin.

Ulkoministeri Väinö Tanner tapaa Tukholmassa Neuvostoliiton lähettilään Aleksandra Kollontain ja kuulee Neuvostoliiton vastauksen eilen tekemäänsä yksityiseen ehdotukseen. Ehdotus ei tarjoa riittävää pohjaa rauhanneuvotteluille. Tanner lähtee kotimatkalle.

Ruijan maakunnankonttori ilmoittaa, että Ruijassa on tällä hetkellä 1 179 suomalaista pakolaista, joista miehiä 381, naisia 359 ja lapsia 429.

Englannin alahuoneessa esitetään kysely lentokoneiden kiireellisestä lähettämisestä Suomeen. Asian arkaluontoisuuden takia asiasta ei anneta tarkempia tietoja.

Lähteet: Puolustusvoimat, YLE Uutiset