1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. nuottikirjoitus

Lainan päivänä kirjastoon

Useat kirjastot huomioivat jälleen Lainan päivän maanantaina. Monissa paikoissa Lainan päivänä on voinut palauttaa myöhässä olleet kirjat ilman sakkoja. Myös vanhojen kirjojen myyntiä on keskitetty Lainan päivälle.

Aikuisten kaunokirjallisuutta lainattiin viime vuonna reippaasti edellisvuotta enemmän. Kuva: YLE / Sari Törmikoski

Oulun kaupunginkirjastossa Lainan päivää juhlistetaan maanantaina kirjamyynnillä. Kirjoja on kaupan pääkirjastossa, lähikirjastoissa ja kirjastoautossa.

Myynti jatkuu koko viikon perjantaihin asti kirjastojen aukioloaikoina. Myytävinä on mm. aikuisten ja lasten kirjoja, lp-levyjä ja kasetteja sekä lehtiä.

Lainan päivästä huolimatta Oulun kirjastoissa ei tänä vuonna myöhästymismaksuja anneta anteeksi.

Veikko Juntusen nuotteja

Lainan päivänä Oulussa julkistetaan säveltäjä-sanoittaja Veikko Juntusen laulujen nuotit digitoituina eli sähköistettyinä. Jatkossa nuotit löytyvät kaupunginkirjaston www-sivuilta.

Julkistamistilaisuus on kaikille avoin ja se järjestetään klo 14 pääkirjaston näyttelytilassa. Tilaisuudessa laulaa Jamppa Tuomisen sisarentytär Jaana Raivio ja häntä säestää kitaralla Juhani Soronen.

Lainan päivää vietetään Suomen kirjastoseuran 100-vuotisjuhlavuoden merkeissä. Juhlavuotta varten Kirjastoseura on julkaissut markkinointimateriaalia, mm. Kirjasto-jokamiehen oikeus –logoja.