1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. talous

Perussuomalaiset: Sinisilmäisen Thorsin erottava

Perussuomalaiset vaatii maahanmuuttoministeri Astrid Thorsin (r.) eroa hallituksen avokätisen ja vapaamielisen maahanmuuttopolitiikan takia. Perussuomalaisten puoluehallituksen mukaan Thors ei ole tehtäviensä tasalla.

Kuva: YLE

Puoluehallitus syyttää pääministeri Matti Vanhasen hallitusta turvapaikanhakijoiden lukumäärän kasvusta ja maahanmuuttopolitiikasta, joka houkuttelee turvapaikkaturismiin ja kansainvälisten rikollisjärjestöjen ihmissalakuljetukseen.

Perussuomalaisten käsityksen mukaan myös perheenyhdistämisen perusteella tehtyjen oleskelulupahakemusten määrä on räjähtänyt käsiin. Kannanotossa sanotaan, että maahanmuuttovivrastoa ruuhkauttaa parhaillaan yli 6 000 perheenyhdistämishakemusta, koska Suomi maksaa muita EU-maita useammin lähiomaisten matkakustannukset. Puolue nostaa erityisesti esiin Somaliasta ja Irakista mahdollisesti perheenyhdistämisten kautta kasvavat maahanmuuttajamäärät.

Puoluehallitus edellyttää Thorsin eron lisäksi myös hallitukselta maahanmuuttopolitiikan järkevöittämistä. Lisäksi perussuomalaiset haluaa eduskunnalta pikakäännytyslakia turvapaikkaa hakeville EU-maiden kansalaisille.

Ruotsalaisen kansanpuolueen puheenjohtaja, kulttuuriministeri Stefan Wallin torjuu Thorsiin kohdistetut erovaatimukset.

Wallin muistuttaa, että Thorsilla on koko hallituksen tuki suomalaisen maahanmuuttopolitiikan uudistamisessa. Wallinin mukaan perussuomalaiset alkavat kuulostaa vanhalta levyltä, joka on juuttunut paikalleen.