Ola Tuominen palkittiin vuoden miesnäyttelijänä

Tamperelainen näyttelijä Ola Tuominen on valittu vuoden miesnäyttelijäksi Suomen ensimmäisessä näyttämöalan Thalia-gaalassa. Suomen näyttelijäliitto palkitsi Tuomisen erityisesti roolityöstä Gogolin klassikossa Reviisori. Toinen gaalassa palkittu tamperelainen oli Esko Roine. Hän sai elämäntyöpalkinnon.

Thalia-gaala
Ola Tuominen
TTT / Ari Ijäs

- Kyllähän tämä lämmittää. Minulla tulee tänä keväänä 25 vuotta ammatissa täyteen, eli tämähän on ilmeisesti kiitos niistä vuosista, jotka olen omalta osaltani teatterille antanut, Tuominen sanoo.

Raati kiinnitti huomiota Reviisorissa Tuomisen tarkkarytmiseen komiikkaan, oivaltavaan elekieleen ja loistavaan puhetekniikkaan, jotka on valjastettu sisällön ja roolin palvelukseen.

- Nyt nasahti kohdalle mielekäs teksti ja mielekäs työryhmä, jonka kanssa sain tehdä työtä. Tämä työ nyt jostain syystä tupsahti raadin tietoisuuteen. Ehkäpä aika oli sille otollinen ja sitä kautta tällaiset kauniit mainesanat osuivat kohdalleni.

Tuominen aikoo juhlia valintaansa Helsingin humussa muiden Thalia-gaalaan osallistuneiden kanssa.

Palkinto elämäntyöstä Esko Roineelle

Thalia-gaalan elämäntyöpalkinnon sai tamperelainen Esko Roine. Gaalatyöryhmä kehuu Roinetta laaja-alaiseksi teatterivirtuoosiksi, jonka ura ei mahdu perinteisiin karsinoihin.

Roine on näyttelijä, mutta on ollut myös teatterinjohtaja, toimitusjohtaja, jopa hallintojohtaja. Hän on palvellut suomalaista teatterielämää tavalla, joka hakee vertaistaan.

Näyttämöalan juhlahumua Kansallisteatterissa

Sunnuntaina YLE TV1:ssäkin nähty Thalia-gaala oli ensimmäinen laatuaan. Palkittuja kategorioita oli 19 ja jokaisella niistä oli oma raatinsa, joka koostui alan asiantuntijoista.

Thalia-gaalan suojelija on tasavallan presidentti Tarja Halonen. Gaalan järjestivät Suomen Teatterijärjestöjen Keskusliitto yhteistyössä teatteri-, tanssi- ja sirkusalan muiden järjestöjen kanssa.

Lähteet: YLE Tampere / Kirsi Matson-Mäkelä