1. yle.fi
  2. Uutiset

Haudutettua vasikanposkea

Nyt tulee pataan! Kotikokin ehkä hieman harvemmin käyttämä vasikanosa saa seurakseen papucassoulet, juures-inkivääripyrettä ja olutvaahtoa.

Voita & Sokeria
YLE

6 – 8 kpl vasikanposkea kalvo poistettuna

2 keltasipulia, halkaistuna ja kuorittuna

2 porkkanaa, kuorittuna

1 palsternakka, kuorittuna

1 valkosipuli, halkaistuna

½ juuriselleri, kuorittuna

1 laakerinlehti

1 rkl mustapippuria, kokonaisena

1 rkl hienoa merisuolaa

muutama maustepippuri

rosmariinin oksia

Laita kaikki aineet pataan ja täytä vedellä. Hauduta uunissa kansi päällä 4-5 tuntia 130 astetta, kunnes liha on täysin murea. Jäähdytä pata. Nosta lihat liemestä ja kelmuta ne hyvin, jäähdytä.

Juures-inkivääripyree

Haudutusjuurekset

n. 5 cm pätkä tuoretta inkivääriä raastettuna

2 dl kuohukermaa

½ sitruunan mehu

suola

Valuta hyvin kokonaiset juurekset, jotka haudutettiin vasikanposkien kanssa, ja tarkista, ettei mausteita tule joukkoon. Laita kaikki aineet blenderiin ja soseuta pyre. Voit joutua ajamaan pyreen erissä, jotta saat tasaisen tuloksen. Tarkista maku.

Olutvaahto

6 dl haudutuslientä

2 dl kevyttä lageria tai pils olutta

2 dl kermaa

50g voita, kuutioina

Rosmariinin oksa

mustapippuria

suolaa

Laita haudutusliemi ja olut kattilaan ja keitä kunnes 1/3 on jäljellä. Lisää viimeiseksi viideksi minuutiksi rosmariininoksa. Poista rosmariini ja lisää kerma. Kiehauta ja poraa voi joukkoon sauvasekoittimella. Tarkista maku.

Papucassoulet

300 g kypsiä mustapapuja

200 g vihreitä neulapapuja ryöpättynä

100 g savukylkeä/pekonia

2 kpl salottisipulia, hienonnettuna

2 valkosipulin kynttä

ruohosipulia

½ dl olutkastiketta

1-2 rkl voita

Laita kylmään kattilaan kuutioitu pekoni ja freesaa, kun rasva on irronnut pekonista lisää kattilaan voi, sipuli ja valkosipuli, kuullota. Lisää kypsät mustapavut ja kastike. Lämmitä kannen alla. Lämmitä posket papujen päällä. Sekoita lopuksi neulapavut ja hienonnettu ruohosipuli.

Paista vasikan poskiin kaunis väri paistinpannulla voissa, valkosipulin kynsien, timjamin ja sitruunankuoriviipaleen kanssa kokoajan valellen. Mausta suolalla ja pippurilla.

Ohje: Timo Lepistö

Aamu-TV

Lue seuraavaksi