Vuoden harrastajateatteri tulee Karhulasta

Karhulan Työväennäyttämö sai yli vuosisataisesta toiminnastaan merkittävän tunnustuksen. Pysti ojennettiin teatterilaisille Thalia-gaalassa sunnuntaina.

Thalia-gaala
Palkintoraati kiitteli Karhulan Työväennäyttämön nuorten teatteriharrastuksen tukemisesta. Milla-Mari Pylkkänen ja Jaakko Markkanen esiintyivät näytelmässä "Enkelin vapaailta".Karhulan Työväennäyttämö

Karhulan Työväennäyttämö palkittiin vuoden harrastajateatterina sunnuntaina järjestetyssä Thalia-gaalassa. Raati totesi perusteluissaan, että Karhulan Työväennäyttämöllä on tehty yhteiskunnallisesti merkittäviä esityksiä jo 112 vuoden ajan.

Palkintogaalassa pystiä pokkaamassa olivat Työväennäyttämön puheenjohtaja Risto Kunelius ja 17-vuotias johtokunnan jäsen Saana Malinen. Myöhäiseen venyneet juhlat ovat vaatineet veronsa, mutta maanantaiaamunakin tyytyväisyys kuuluu Risto Kuneliuksen äänestä.

- Eilen se tuntui hienolta, mutta tänä aamuna väsyneenäkin se tuntuu vielä hienommalta.

Ensimmäistä kertaa järjestetty Thalia-gaala televisioitiin suorana. Palkintojenjakotilaisuudessa paikalla oli myös presidenttipari. Vaikka teatteriväki on tottunut lavalle tepastelemaan, myöntävät molemmat perhosten pyörineen mahassa.

- Kyllä siinä kouraisi jännitys mahanpohjasta vähän ennen kuin lavalle kutsuttiin, tai oikeastaan heitettiin, Saana Malinen naurahtaa.

Nuoret voimavarana

Palkintoraadin mukaan erityisen ansiokasta työtä Karhulassa on tehty nuorten teatteriharrastuksen tukemisessa. Huomio lämmitti erityisesti Saana Malista. Risto Kuneliuksen mukaan kaikki lähtee hyvästä ryhmähengestä.

- Me ollaan saatu toiminta näyttämöllä ja esitysten aikana toimimaan niin hyvin, että tämä porukka viihtyy.

Myös Kotkan kaupunki saa kaksikolta kiitosta, sillä vielä vuoden 2009 alussa Työväennäyttämö oli menettämässä Kulttuuritalo Kyminsuun esiintymistilansa. Lopulta kaupunki osti Kyminsuun ja näyttämön väki sai tilan hoidettavakseen.

- Jos eilisessä gaalassa olisi saanut kiitoksia esittää, niin kyllä näyttämön kannalta on iso merkitys sillä, että kaupunki on tällaisen tilan hankkinut, Kunelius sanoo.

Kouvolan teatteri oli Thalia-gaalassa ehdolla vuoden teatteriksi, mutta tittelin vei pääkaupunkiseudulla toimiva Unga Teattern. Teatteritaiteen elämäntyöpalkinnon sai Esko Roine. Kunnianosoituksia jaettiin kaikkiaan 19 kategoriassa.

Lähteet: YLE Kymenlaakso