Lahden moottoripyörämessut saanevat jatkoa

Moottoripyörämessut pidettäneen Lahdessa myös ensi vuonna. Messujen järjestäjä Riku Routo sanoo saaneensa valtavasti positiivista palautetta varsinkin näytteilleasettajilta.

Kuva: YLE / Heikki Ahonen

- Kauppa kävi heidän mukaansa paremmin kuin missään, Routo kertoo.

Hän on valmis järjestämään messut ensi vuonnakin, jos vain maahantuojat ja kauppiaat niin haluavat. Riku Routon mielestä moottoripyörämessut osoittivat, että Lahdessa voi järjestää isojakin tapahtumia.

Viikonlopun aikana messuilla kävi kaikkiaan noin 40 000 ihmistä. Maksaneita messuvieraita oli kolmen päivän aikana yli 37 000.

Moottoripyörien lisäksi Lahden tapahtumassa oli paljon varusteiden myyjiä. Kauppaa tehtiin mm. nahka-asuista, ajokengistä ja kypäristä. Moottoripyöräharrastajillekin löytyy oman merkin logolla varustettuja tuotteita potkupuvuista kahvikuppeihin.

Messujen tähti oli 15-kertainen ratamoottoripyöräilyn maailmanmestari Giacomo Agostini, joka sai raapustaa nimikirjoituksia omalla osastollaan hiki päässä. Agostinin avulla pidettiin lauantaina myös huutokauppa, jossa myytiin korkokuvalla koristettu tiili Lahteen kaavaillun moottoripyörämuseon hyväksi.

Perjantai ja lauantai ruuhkauttivat kaupunkia

Lauantai oli odotetusti vilkkain tapahtumapäivä, mutta jo perjantai-iltapäivänä Lahden kaupunkiliikenne ruuhkautui ajoittain messuvieraiden ja samaan iltaan osuneen Pelicansin jääkiekko-ottelun katsojien pyrkiessä urheilu- ja messukeskuksen suuntaan. Sunnuntaina messukeskuksessa oli väljempää.

Myös Lahden majoituspaikat hotelleja myöten täyttyivät moottoripyöränäyttelyvieraista. Niinikään ruokaravintoloista oli vaikea löytää tilaa perjantai- ja lauantai-iltoina.

Oman säväyksensä messuille antoi sunnuntaina näyttelytiloissa syttynyt pieni tulipalon alku. Palo olisi voinut olla vaarallinen, sillä se syttyi valaisinkompleksissa viiden metrin korkeudessa. Palonalku saatiin kuitenkin nopeasti sammutettua eikä vahinkoja ehtinyt syntyä.