Onnenpyörästä kaavaillaan 3D-versioita

Televisioala kaavailee visailuohjelmista 3D-versioita. Sony on esitellyt kolmiulotteista materiaalia tunnetusta Onnenpyörä-visailusta.

viihde
YLE / Jani Aarnio

Tuotantoyhtiöiden mukaan kolmiulotteisuus olisi loistava tapa nostaa Onnenpyörän kaltaisten visailuohjelmien kiinnostavuutta, muuttamatta kuitenkaan niiden hyväksi havaittua perusideaa.

Tuotantoyhtiöt ovat kiirehtineet kehittelemään 3D-versioita ohjelmistaan Avatar-elokuvan suosion myötä. Ensimmäiset 3Dtv-lähetykset tulevat todennäköisesti olemaan kansainvälisiä urheilutapahtumia ja konsertteja. Esimerkiksi jalkapallon ensi kesän MM-kisoista on suunnitelmissa kolmiulotteista materiaalia. Lisäksi Havajilla on jo esitetty koemielessä kolmiulotteista golfia.

Televisioalalla arvioidaan, että tänä vuonna myydään yli 4 miljoonaa 3D-televisota.

Myös Hollywoodin elokuvastudiot ovat nopeuttaneet elokuviensa julkaisua 3D-versioina Avatarin menestyksen myötä. Esimerkiksi seuraavat Harry Potter -elokuvat julkaistaan 3D-nä. Yhä useampien elokuvien näyttämistä kolmiulotteisena edistää myös se, että niiden muuttaminen 3D-muotoon on aiempaa halvempaa tekniikan kehittymisen myötä.

Lähteet: Reuters