1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Itämeren suojelukokous järjestetään Finlandia-talossa

Kansainvälinen Itämeren suojelukokous järjestetään tänään keskiviikkona Finlandia-talossa Helsingissä. Baltic Sea Action Summit -huippukokoukseen osallistuu valtioiden ja hallitusten päämiehiä, yrityksiä, tutkijoita ja järjestöjä.

Kotimaan uutiset
Kokouksen järjestelijät keskustelevat esiintymislavan edustalla.Lavalla näkyy esiintyjien tuoleja ja Baltic Sea Action Summit lakana
YLE

Kokous järjestetään presidentti Tarja Halosen, pääministeri Matti Vanhasen ja BSAG:n yhteisestä aloitteesta. Sen tavoitteena on saattaa yhteen alueen toimijoita, jotka sitoutuvat konkreettisiin tekoihin Itämeren hyväksi. Kukin kokouksen osanottaja antaa oman lupauksensa siitä, mitä aikoo tehdä Itämeren hyväksi.

Valtion- ja hallitusten johtajia kokoukseen osallistuu seitsemän. Ruotsia edustaa kuningas Kaarle XVI Kustaa ja Venäjää pääministeri Vladimir Putin. Lisäksi kokoukseen saapuvat Latvian ja Liettuan presidentit sekä Viron, Norjan ja Tanskan pääministerit.

Itämeren suojelukokous lähetetään suorana YLE Areenan kautta. 3,5 tuntia kestävä lähetys alkaa kello 14.

Kysy asiantuntijalta

Mitä vaikutusta yksittäisen ihmisen teoilla on oikeasti Itämeren tilaan? Pitäisikö mattolaiturit siirtää historiaan? Eikö meillä vieläkään ole tietoa siitä, milloin Itämeren sinilevä on myrkyllistä ja milloin ei?

Nyt on tilaisuus kysyä kaikki tärkeimmät Itämerestä. Tutkimuspäällikkö Juha-Markku Leppänen Suomen ympäristökeskuksen Meren tila -yksiköstä vastaa keskiviikkona 10.2. kello 18-20 yleisön kysymyksiin YLE Uutisten verkkosivuilla (yle.fi/uutiset).

Lähteet: YLE Uutiset