Ismo Alanko - vaihteeksi ilon kautta

Pitkän linjan muusikko Ismo Alanko on käynyt läpi monta muodonmuutosta sitten Hassisen Koneen aikojen. Hänen ja Teho Majamäen uusimman albumin nimi on Onnellisuus.

Aamu-tv
Ismo Alanko Aamu-tv:n vieraana.
YLE

Aamu-tv:n sohvalla istui omien sanojensa mukaan aika varhain herätetty, mutta silti silminnähden rento ja hyväntuulinen Ismo Alanko.

Hän kertoi vähän jännittävänsä uuden levyn saamaa vastaanottoa. Melkein samaan hengenvetoon artisti totesi olevansa positiivinen ja lapsenuskoinen.

Alanko kertoi levyn eräänlaisen onnellisuusteeman olevan osin iän tuomaa seesteisyyttä ja harmoniaa. Toisaalta hänellä oli jo pitkään ajatus siitä, että olisi hauska tehdä levy, jossa on positiivinen vire. Mitään siloiteltua onnellisuutta ei kuitenkaan tavoiteltu.

Alanko sanoi viime aikoina pohtineensa paljon onnellisuuden käsitettä ja etenkin sitä, ettei onnellisuutta täysin tajua ennen kuin sen menettää.

Onnellisuus-biisin video on Stefan Lindforsin ohjaama. Yhteistyö Lindforsin kanssa sujui hyvin eikä tarkoituksenakaan Alangon mukaan ollut mikään yhteinen näkemys. Video on Lindforsin oma näkökulma kappaleeseen.

Ismo Alanko Teholla -yhtye on kahdessa vuodessa kokenut muutoksen. Suuri pieni orkesteri on yhä tavoitteena, toisaalta intiimi, mutta tarvittaessa suuri soundi. Uutta levyä tehtiin biisien ehdoilla: jokaiseen kappaleeseen mietittiin esimerkiksi rummut erikseen. Tuloksena oli aika karnevalistinen, kabareenomainen levy, Alanko mietti.

Lyriikan Alanko arveli olevan pintatasolla helposti omaksuttavaa ja hyvänkuuloista, mutta rivien välissä piilee jotain muutakin.

Lähteet: YLE Uutiset