1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Elisa Kaapeli-TV -kanavapaikat

Olympialaiset vauhdittivat HD-boksien myyntiä

Perjantaina alkavat Vancouverin olympialaiset ovat lisänneet tallentavien HD-laitteiden myyntiä. Yleisradio mahdollistaa HD-kuvan kaapelitalouksissa kanavapaikalla 250.

Elisa Kaapeli-TV -kanavapaikat
Vanoc

Vancouverin olympiakisat tulevat suomalaisittain ajatellen valitettavasti yöaikaan. Tämä on lisännyt tallentavien HD-boksien myyntiä, paikoitellen boksit on jo myyty loppuun. Yleisradion ohjelmistoalueen johtaja Olli-Pekka Heinonen sanoo sen kertovan ihmisten halusta tallentaa lähetykset erittäin teräväpiirtoisina.

- Kävin itsekin tällä viikolla hakemassa tallentavan HD-boksin, sillä nämä ovat ensimmäiset kisat, joita seuraan kotioloissa. Laitteiden menekki on tärkeä viesti. Suomalaisille on urheilussa tärkeää kokonaiselämys, visuaalisuus ja kuvanlaatu. Ihmiset näkevät sen niin tärkeänä asiana, että ovat halukkaita siihen investoimaan, Heinonen sanoo.

HD-kuvan seuraaminen Olympia-kisoja ajatellen onnnistuu kaapelitalouksissa. Satakunnassa DNA hoitaa kanavatarjonnan ja ilmaisen HD-kuvan välittämisen Vancouverista kanavapaikalla 250. Tarjolla on siis maksutelevisiopalvelu, koelähetyksinä ilmainen HD ja lisäksi on vielä perinteinen digitaalikuva.

- Yleisradiolla lähdemme siitä, että tarjoamme kaikkiin kotitalouksiin kaadukasta peruskuvaa kisoista.

Kanavapaikalla 250 on tällä hetkellä testikuva, josta näkee, miten HD-boksi toimii.

Lähteet: YLE Satakunta

Lue seuraavaksi