Sotkun munkeille etsitään kilpailijoita

Sotilaskotien perinteisille munkeille etsitään parhaillaan uusia vaihtoehtoja Ylä-Savon ammattiopistossa. Oppilaitoksen yhdeksän leipuri- ja kondiittoriopiskelijaa jalkautuivat keskiviikkona Kainuun Prikaatiin testaamaan eineksiä ja makeita kahvileipiä, joissa on otettu huomioon varusmiesten painonhallinta ja terveyden edistäminen.

Armeijan majoitustilat
Hoikanportin sotilaskodissa Kainuun Prikaatin 1.viestikompania koemaisteli Ylä-Savon ammattiopiston valmistamia leivonnaisia.YLE / Kalle Heikkinen

Uusiksi sotilaskotituotteiksi ovat ehdolla pitaleipä, suklaamuffini, mustikka- ja omenalohkoilla täytetyt hiivaleipäpohjaiset kahvileivät sekä mustikkainen kuitukeksi. Suklaamuffinin tuotekehittelystä vastasivat leipuri-kondiittoriopiskelijat Sanni Martikainen ja Niina Pesonen.

- Käytimme valmistuksessa rypsiöljyä, vehnälesettä ja vähemmän sokeria. Mielestämme terveystuote voi olla myös ulkonäöltään houkutteleva, siksi teimme muffinista herkullisen näköisen.

Ylä-Savon ammattiopiston opiskelijat aloittivat vuosi sitten painonhallintaan ja terveyden edistämiseen liittyvän opinnäytetyön.

Opinnäytetyö luovutetaan Sotilaskotiliitolle keväällä. Lopullisen päätöksen sotilaskotien valikoimiin tulevista uusista tuotteista tekee Sotilaskotiliitto tänä keväänä.

Lähteet: YLE Savo