Kirjastoauto Volmari viimeisellä reitillään

Jyväskylän kirjaston 18-vuotias kirjastoauto Volmari tekee tänä iltana viimeisen kierroksensa. Volmarin tilalle tulee uusi kirjstoauto Wivi. Uusia pysäkkejä otetaan käyttöön asiakkaiden toivomuksesta Puistokoululla ja Sarvivuoressa.

kirjastoautot
Jyväskylän uusi kirjstoauto Wivi on vielä ehostettavana eikä sen ulkoasua ole näytetty julkisuuteen.
YLE

Kirjastoauto Volmarin tilalle tulee Wivi, joka puolestaan kiertää ensimmäisen työvuoronsa ensi keskiviikkona. Volmari palveli jyväskyläläisiä peräti 18 vuotta. Nimensä kirjastoauto Wivi on saanut arkkitehti Wivi Lönnin mukaan ja auton ulkoasun kuvituksen on suunnitellut Jussi Jäppinen.

Uuden kirjastoauton aikatauluihin tulee muutoksia maanantaista 22.2. alkaen. Uusia pysäkkejä otetaan käyttöön asiakkaiden toivomuksesta Puistokoululla ja Sarvivuoressa, mutta yhtään kirjastoauton pysäkkiä ei lakkauteta.

Jatkossa kaikki pysäkit kouluja lukuun ottamatta ajetaan myös syys- ja talvilomien aikana. Näille viikoille tulee aukioloaikojen lisäystä 55 minuuttia. Samoin auton kesätauon pituus lyhenee viidestä viikosta neljään viikkoon.

Jyväskylän kaupungin kirjastoauto-osasto on lainamääriltään Suomen suurin. Kaupungissa kiertää kolme kirjastoautoa: Wivi vanhan kaupungin alueella, Aino entisen maalaiskunnan alueella ja Martti Korpilahdella sekä osin Muuramessa. . Jyväskylän kirjastoautot ovat poikkeuksellisen uusia: Martti otettiin käyttöön vuosi sitten ja Aino vuonna 2005.

Lähteet: YLE Keski-Suomi