1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Heidi Kyrö

Heidi Kyrön esikoistytär tykkää lattareista ja hevistä

Hämeenlinnalaislaulaja Heidi Kyrön ja miehensä Kimmo Kopran esikoinen nimetään englantilaisen näyttelijättären mukaan. Pienokaisella on jo nyt hyvin monipuolinen musiikkimaku, kertoo tuore äiti.

Heidi Kyrö hehkuu äidin onnea. Kuva: YLE / Nina Keski-Korpela

Pikku prinsessan nimeksi tulee lähiaikoina Kiira. Nimi on päätetty jo kauan sitten eivätkä tuoreet vanhemmat halunneet sitä salailla, vaan paljastivat sen heti vauvan synnyttyä. Kiira sai nimensä Keira Knightleyn mukaan, muistona Malesian lomalta. Paratiisisaaren pääkokin vieraana oli ennen Heidiä ja Kimmoa ollut näyttelijätär Knightley. Hänen valokuvansa seinällä sinetöi nimivalinnan, jota oli pohdittu jo pitemmän aikaa.

- Hän on äärettömän ihana pakkaus. Tosi kiltti lapsi. Minulla tai miehelläni ei ollut mitään käsitystä lapsista aikaisemmin, mutta kyllä hän on kaunein lapsi ikinä, ihanin ja suloisin ja kiltein, nauraa ei-yhtään-jäävi tuore äiti.

Laulajan tytär on kuullut äidin laulamia lastenlauluja ja joululauluja jo kohdussa. Myös hevimusiikin tuplabasarit ja kitarariffit sekä lattarit ovat saaneet vauvalta suurta suosiota.

- Loppuvuodesta lattarikonsertin aikana tuli pari hyvää biisiä putkeen ja se oli äidille ikävä hetki. Minulla oli vessahätä ja pidättelin tuskissani ja sitten vatsassa alkoi semmoinen tanssisessio, että oli vaikea olla, mutta mä kestin sen. Ja hän nautti, se on pääasia, muistelee Heidi Kyrö.

"Simppelimpää hommaa mitä kuvittelin"

32-vuotiaana äidiksi tuleminen tuntuu hyvältä, hän kertoo.

- Minulla ei ole koskaan ollut vauvakuumetta, mutta ikänä 32 ja tällä elämänkokemuksella on hyvä aika saada esikoinen. Olen niin valmis äidiksi kuin tässä iässä voi olla. Tietynlaista seesteisyyttä ja järkevyyttä on löytynyt elämään, voi pysähtyä ja antaa aikaa uudelle ihmiselle, laulajatar pohtii.

Onko alkuaikaan mahtunut yllätyksiä?

- Ei tämä nyt niin rankkaa ole ollut, kuin mitä on varoiteltu, näin kahden viikon kokemuksen perusteella. Kaikki on mennyt tosi hienosti, simppelimpää hommaa mitä kuvittelin. Kun hän herää ja hymyilee, niin eipä siinä enää tarvitse omaa olemista kauheesti miettiä, mennään hänen ehdoillaan sitten.

Musiikkiura jatkuu ja Heidi nähdään piakkoin taas Hämeenlinnan Kaupungin Teatterin lavalla, Villit vuodet -musikaalissa parissa näytöksessä.

- Musiikki on mun elämä. Joulukuussa olin viimeksi levytysstudiossa ja toivottavasti maalis-huhtikuussa saadaan uusi sinkku maailmalle. Kesää ja syksyä suunnitellaan jo kovasti keikkapuolelta. Laulun opettaminen jatkuu maaliskuussa laulustudiolla, kertoo Heidi Kyrö.