Yleisurheiluhuippuja Botniahallissa

Yleisurheilun kärkinimiä nähdään tänä iltana Mustasaaren Botniahallissa. Botnia Gamesien päälajeina ovat miehillä mm. 800 metrin juoksu, korkeushyppy ja 60 metrin juoksu. Pituushyppääjistä flunssainenTommi Evilä on perunut osallistumisensa .

yleisurheilu
Botniahalli talvella.
Botniahall.YLE Hans-Mikael Holmgren

Naisten päälajeina ovat seiväshyppy, hyppäämässä on mm. SE:n omaava Minna Nikkanen. Kovatasoisia kilpailuja ovat myös 800 metrin juoksu sekä 3000 metrin estejuoksu. Kisaan on ilmoittautunut mm. lajin huippu Norjan Karoline Bjerkeli Gövdahl, jonka ennustetaan hätyyttelevän estejuoksun maailmanennätystä.

Miesten 60 metrin juoksussa mukana maailmantulosten kuutonen, jamaikalainen Lerone Clark. Pituushyppääjä Tommi Evilä joutui valitettavasti peruuttamaan osallistumisensa kuumeen vuoksi. Botniahalliin odotetaan illaksi 600 katsojaa.

-En usko, että Tommi Evilän poisjäänti kisoista sen suuremmin vaikuttaa katsojamäärään, sanoo kisojen promoottori Joakin Träskelin, kisat ovat muutenkin sen verran kovatasoiset, että yleisurheiluihmiset varmasti löytävät katsomoon.

Lähteet: YLE Pohjanmaa