Merimiesjärjestö vaatii Portugalia pysäyttämään Onyxin

Vaasan satamasta loppvuonna 2009 lähtenyt Onyx on päässyt jatkamaan matkaa Ranskan Brestistä. Ranskalainen merimiesjärjestö vaatii Portugalia pysäyttämään laivavanhuksen.

Kotimaa
Keulasta vaurioitunutta laivaa ohjataan.
Onyx Brestin edustalla.YLE

Ranskalainen merimiesten ammattijärjestö CGT Grand Ouest vaatii Portugalin viranomaisia pysäyttämään Onyxin matkanteon. Aamulla Brestistä lähtenyt alus saattaa tehdä välipysähdyksen Portugalissa.

Ranskalaislehden mukaan Onyx on nyt matkalla kreikkalaiselle telakalle korjattavaksi. Aiemmin päämääränä pidettiin turkkilaista korjaustelakkaa. Turkkilaiselta telakalta kerrottiin joulukuussa Yle Uutisille, ettei Onyxia siellä odoteta.

- Jos alus lähti jatkamaan liikennöintiä, mitä se kuljettaa? Matkustajia, eläimiä tai tavaraa, merimiehille ja ympäristölle riskit ovat yhä samat, CGT Grand Ouest sanoo tiedotteessaan.

CGT Grand Ouest epäilee, että aluksen todellinen päämäärä on romuttamo kehitysmaissa.

- Ranska osallistuu avunantoon jätteen viemisessä köyhiin maihin. Upea tapa osoittaa tukea kehitysmaille, CGT Grand Ouest ironisoi tiedotteessaan.

Myös ympäristöjärjestö Robin des Bois kritisoi sitä että ranskalaisviranomaiset päästivät Onyxin jatkamaan matkaa. Järjestön mukaan alus olisi pitänyt romuttaa Ranskassa tai palauttaa Suomeen.

Lähteet: YLE Pohjanmaa