Ylistaron palokunta etsii auttamishaluisia lisämiehiä

Ylistaron paloasemalla on vain kaksi vakituista työntekijää. Loput hälytyksiin lähtevistä sammuttajista ovat ns. puolivakinaista henkilökuntaa. Nyt haussa on muutama hyväkuntoinen auttaja lisää.

Ylistaro
Palomestari Teemu Mäki istuu paloautossa Ylistaron paloasemalla.
YLE Pohjanmaa

Seinäjoen Ylistarossa puolivakituisessa palokunnassa työskentelee reilut 30 palomiestä. He tulevat töihin hälytettäessä ja saavat palkkansa Seinäjoen kaupungilta keikkamäärien mukaan. Suurin osa miehistä on myös päivätöissä, monet muilla paikkakunnilla, joten kaikkien ei ole aina mahdollista osallistua hälytyksiin. Vakituisten palomiesten puuttuminen tekeekin Ylistaron paloaseman toiminnasta haasteellista.

- Rehellisyyden nimissä täytyy sanoa, että erityisesti päivisin jännittää paljonko väkeä ehtii hälytykselle, tunnustaa palomestari Teemu Mäki.

Avoimet ovet uuteen taloon

Ylistaron paloasema on muuttanut reilu vuosi sitten uusiin tiloihin Matinpalontielle. Lauantaina (13.2.) pidettävänä avoimien ovien päivänä Ylistarossa halutaan houkutella uusia miehiä ja naisia mukaan pelastustoimintaan. Vaatimuksena on hyvä kunto ja toiveena, että henkilö olisi asettunut Ylistaroon pysyvästi, ettei annettava koulutus karkaisi muille paikkakunnille.

- Ei tämä mitään ydintiedettä ole, vaan tavallisella maalaisjärjellä pärjää hyvin näissä hommissa, Mäki kannustaa. Kursseilla saa sen opin mitä töissä tarvitaan.

Osa pitää vapaapalokuntaa ja puolivakituista palokuntaa harrastuksena, vaikka toiminta sisältääkin paljon velvollisuuksia ja vastuuta. Toimintaan houkuttele mukaan paitsi auttamisen halu ja lisätienestit, myös palokuntalaisten hyvä yhteishenki. Moni piipahtaa paloasemalla harva se ilta viettämässä aikaa ja treenamassa salilla, Mäki kertoo.

Lähteet: YLE Pohjanmaa