1. yle.fi
  2. Uutiset

Muotimaailma suree Alexander McQueenia

Muotimaailma on surrut torstaina kuollutta muotisuunnittelijaa Alexander McQueenia. 40-vuotias McQueen löytyi torstaiaamuna kuolleena kotoaan Lontoossa. Hänen epäillään tehneen itsemurhan.

viihde
Reuters

Alexander McQueenin kuolema tavoitti muotimaailman samana päivänä, kun New Yorkissa käynnistyivät muotiviikot. Monet muotialan ihmiset pitivät suunnittelijan pois menoa suurena menetyksenä. Esimerkiksi amerikkalaislehti Voguen päätoimittaja Anna Wintour sanoi McQueenin olleen yksi sukupolvensa parhaista suunnittelijoista. Myös muun muassa Victoria Beckham, malli Tyra Banks ja suunnittelija Karl Lagerfeld ovat muistelleet lahjakasta suunnittelijaa.

McQueeniä pidettiin erittäin lahjakkaana muotisuunnittelijana, joka työskenteli takavuosina ranskalaisen muotihuoneen Givenchyn pääsuunnittelijana. Myöhemmin McQueen perusti oman tavaramerkkinsä. Englantilaisen muodin huligaaniksi kutsuttu McQueen voitti Britannian vuoden suunnittelija -palkinnon neljästi.

Räväköistä asuistaan tunnettu suunnittelija oli myös monen viihdemaailman tähden suosikki. Hänen asujaan ovat pitäneet muun muassa näyttelijät Sarah Jessica Parker, Sandra Bullock sekä laulajat Lady Gaga ja Björk.

Vaikka Alexander McQueenin kuolema tuli monelle yllätyksenä, hän puhui usein kuolemasta ja liitti kuoleman symboliikkaa myös töihinsä. Hänen tiedetään myös olleen viime aikona alamaissa äitinsä kuoleman takia. Muotisuunnittelijan työ jäi kuitenkin kesken, sillä hänen oli määrä esitellä uusi mallistonsa Pariisin muotiviikoilla kuukauden päästä.

Lähteet: Reuters, YLE Uutiset

Lue seuraavaksi