Eurostar suojautuu talvelta lähes 35 miljoonalla

Englannin kanaalin tunnelia käyttävä Eurostar-junayhtiö aikoo investoida 30 miljoonaa puntaa eli noin 34,5 miljoonaa euroa suojatakseen palvelujaan lumimyrskyiltä ja muilta äärimmäisiltä sääolosuhteilta. Taustalla on lumimyrskyn viime joulukuussa aiheuttanut kaaos kanaalitunnelissa.

Ulkomaat

Viisi junaa jumiutui Britannian ja ja Ranskan yhdistävään tunneliin. Niissä oli yhteensä 2 500 matkustajaa, jotka eivät viiteen tuntiin päässeet käymälöihin eivätkä saaneet ruokaa ja vettä.

Junissa oli paljon Ranskassa Disneylandissa vierailleita perheitä. Heitä kuljettanut juna saapui Lontooseen lopulta 11 tuntia aikataulusta myöhässä.

Britannian ja Ranskan hallitukset määräsivät tutkimuksen matkustajille paniikkia aiheuttaneista tapahtumista, jotka lisäävät huolta junien hätä- ja evakuointisuunnitelmien puutteista.

Raportin mukaan Eurostar oli huoltanut junia huonosti, sillä lunta pääsi moottoreihin ja sähköpiireihin.

Kaikkiaan raportissa on 21 parannusehdotusta. Ranskan, Britannian ja Belgian rautatieyhtiöiden omistama Eurostar lupaa ottaa ne jatkossa huomioon.

Tunnelin toiminnasta vastaava Eurotunnel-yhtiö pitää Britannian ja Ranskan poliisin hidasta toimintaa osasyynä liikenteen jumiutumiseen.

Eurostar aikoo tehdä korjaus- ja parannustöitä seuraavien puolentoista vuoden aikana. Tunneliin rakennetaan muun muassa uusi viestintäjärjestelmä ja siihen hankitaan kaksi pelatusveturia.

Lähteet: Reuters