Installaatiosta jaetaan 1 200 kiloa ruokaa

Kuvataiteilija Riikka Kuoppalan "Äiti, mulla on nälkä" -ruokainstallaatioon lahjoitettiin 1 200 kiloa pilaantumattomia elintarvikkeita. Lauantaina ruuat jaetaan vähävaraisille lapsiperheille.

Ruokakasseja saatiin yksityishenkilöiden ja kauppojen lahjoituksista kokoon 200. Vähävaraiset lapsiperheet ovat voineet lauantaina hakea Helsingissä Sanomatalon mediatorilla sijaitsevasta installaatiosta ruokaa. Yli jäänyt ruoka jaetaan Helsingin seurakuntien ruokajakelun kautta.

- Aika vähän täällä on käynyt perheitä ruuan haussa. Toisaalta tärkeintä tässä on nostaa lapsiperheiden köyhyys keskustelun aiheeksi. Ruuat päätyvät niitä tarvitseville viimeistään sitten seurakuntien kautta, Laura Hakoköngäs Yhteisvastuukeräyksestä kertoo.

Hakokönkään mukaan köyhyys on Suomessa merkittävä ongelma. Jopa 150 000 alle 18-vuotiasta lasta ja nuorta elää Suomessa köyhyysrajan alapuolella. Köyhien lapsiperheiden määrä on kolminkertaistunut viime laman ajasta.

- Perheiden tuet eivät ole nousseet samaan tahtiin elinkustannusten kanssa. Lapsiperheiden asemaa pitäisi parantaa sosiaalituen ja lisien kautta. Myös työllisyyttä tulisi lisätä, Hakoköngäs toteaa.

Ruokainstallaatio on osa Yhteisvastuukeräyksen tämän vuoden kampanjaa, jonka tuotolla autetaan köyhiä lapsiperheitä Suomessa ja Haitissa