Sachtlebenillä marssittiin ulos

Porin pigmenttitehtaan noin 150 vuorossa ollutta työntekijää aloitti tänään kello 11.30 vuorokauden mittaisen työnseisauksen vastalauseena työnantajapuolen pitkään jatkuneille toimille.

Sachtleben Pigments
YLE / Olli-Pekka Salli

Sachtleben Pigmentsin Porin tehtaan varapääluottamusmies Sami Hietaharju sanoo, että mielenilmaus kohdistuu yrityksen saksalaisjohtoon, joka kyseenalaistaa suomalaisia sopimusjärjestelmiä ja jopa lakeja.

- Pidimme työmaakokouksen, jossa porukka päätti lähteä kotiin mieltä osoittamaan ja se saapuu huomenna aamulla takaisin töihin. Osoitamme mieltämme saksalaisjohtoa kohtaan. Työnantajapuoli kyseenalaistaa koko meidän neuvottelujärjestelmä, sopimukset ja jopa lait.

Hietaharjun mukaan viimeinen pisara oli saksalaisjohdolta viime perjantaina saapunut kirje.

- Koko henkilöstölle tuli kirje, jossa syytetään meidän pääluottamusmiestämme virheellisten tietojen antamisesta ja muusta, liittyen meidän eläkesäätiöömme. Pääluottamusmies on ilmoittanut eläkesäätiön todellisia lukuja, mutta työnantaja on näistä vähän eri mieltä, Hietaharju kertoo.

Sachtleben Pigmentsin Porin tehtaalla on pitkään ollut erilaisia näkemyksiä työnantajan kanssa johtamistavoista.

- Tällainen tilanne on päässyt syntymään. Tuntuu, että paikallisjohtomme on aikalailla hampaaton näissä asioissa. Kaikki päätökset tehdään Saksasta ja paikallisjohto joutuu niiden kanssa menemään.

Lähteet: YLE Satakunta