1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Aino-Kaisa Saarinen

Tv-kuvien vähyys kismitti Maija Saarista

Vaikea analysoida hiihtoa, kun ei tv-kuvaa Aino-Kaisasta juuri näkynyt, pohti kaksossisko Maija Saarinen Aino-Kaisan hiihtoa heti maalintulon jälkeen. Televisiokuva ei välittänyt kisan jännitystä, huomattiin kotikatsomoissa laajemminkin.

Aino-Kaisa Saarinen
Aikun kaksossisar Maija Saarisella riittää jännitettävää tuleville viikoille.YLE/ Vihtori Koskinen

- Voisin kuvitella, että suksi oli valittu kosteammalle kelille, kuin oli, mutta pitäs ensin jutella siskon kanssa, mitä siellä tapahtui. Vähän näytti siltä, että siellä on pikkupakkanen. Voi tosin olla, ettei Aino-Kaisalla ole juuri tuohon sellaista ihan huippuparia, pohti Maija Saarinen heti naisten kympin vapaan kisan jälkeen koti-Suomessa.

- Hirveän vaikea analysoida, kun niin vähän näytettiin tuossa telkkarikuvassa!

Kahdeksan minuutin ikäerolla Aino-Kaisaa nuorempi Maija Saarinen on tottunut jännittämään "isosiskonsa" puolesta ja nauttiikin siitä. Itsekin kilpaileva Maija tuntee hiihtäjän arki- ja kisarutiinit. Maallikkoa hämmästyttävä suksiparien määrä on normaalia.

- Hiihtäjä tuntee suksensa. Kelille voi olla 5-6 paria, joista valitaan. Ja hyvä huoltotiimi on, hän kertoo.

Maija Saarinen ei ole siskonsa avausmatkan 15. sijasta huolissaan.

- Luulen, että Aino-Kaisa on ajatellut niin, että tämä oli avausmatka, jolla avattiin paikkoja seuraavia startteja varten. Keskiviikkona on luvassa sprintti ja se hiihdetään perinteisenä. Luulen, että tilanne on tänään illalla jo nollattu ja ihan hyvillä mielillä Aino-Kaisa lähtee sitten taas taistelemaan mitaleista, uskoi kotona kisoja seuraava Maija.

Kaksossiskoilla on erittäin tiivis yhteys ja myötäeläminen on vahvaa. Kisahumuun Maija aikoi ottaa yhteyden myös maanantaina.

- Kyllä varmaan pirautellaan, kunhan tilanne rauhoittuu ja Aino-Kaisa pääsee verryttelyjen jälkeen hotelliinsa, sitten ehkä tietää enemmän miten siinä meni.

- Siis oikeesti tuota hiihtoa näki niin vähän tuosta telkkarista, että tosi vaikee sanoa! Kyllä ootan, että saan Aino-Kaisan omat kommentit, sit vähän tietää mistä on ollut kysymys, onko lihaksistossa ollut jotain ongelmaa, Maija Saarinen päätti edelleen suivaantuneena tv-kuvien vähyyteen.

Lähteet: YLE Lahti

Lue seuraavaksi