Copterline jätti konkurssihakemuksen

Lääkäri- ja pelastushelikoptereita operoinut Copterline on tänään asetettu konkurssiin. Copterlinen uusi toimintapa vuoden 2005 onnettomuuden jälkeen ei tuottanut tarpeeksi.

Kotimaa
Copterline helikopteri
YLE

Copterline ei onnistunut monista yrityksistä huolimatta saamaan toimintaansa kannattavaksi elokuussa 2005 Tallinnan reitillä tapahtuneen onnettomuuden jälkeen.

Copterlinen hallituksen puheenjohtaja Pekka Jaatinen kertoi YLE Uutisille konkurssin syyksi sen, että yhtiön tulot eivät riittäneet kattamaan menoja. Copterlinea rasittivat Jaatisen mukaan erityisesti korkeat työvoimakustannukset.

Monista yrityksistä huolimatta Copterline ei löytänyt sellaista liiketoimintatapaa, jolla yhtiön toiminta olisi saatu kannattavaksi.

Helikopteriyhtiö harjoitti säännöllistä reittiliikennettä Helsingin ja Tallinnan välillä 2000-luvun alusta lähtien elokuuhun 2005, jolloin yhtiön helikopteri joutui onnettomuuteen Tallinnan edustalla. Copterline aloitti reittiliikenteen uudestaan onnettomuuden jälkeen, mutta lopetti sen kannattamattomana joulukuussa 2008. Tämän jälkeen yhtiö operoi lääkäri- ja pelastushelikoptereita Oulussa ja Varkaudessa.

Tilauslennot jatkuvat

Jaatisen mukaan konkurssipesä pyrkii hoitamaan kahden viikon irtisanomisajan sovitut helikopteripalvelut. Sen jälkeen pyritään löytämään jatkajan lääkäri- ja pelastushelikopterilennoille.

Oulussa Sepen Tuki on jo alustavasti neuvotellut toisen operaattorin kanssa toiminnan jatkamisesta, kun Copterline luopuu toiminnasta.

Varkaudessa helikopteri Ilmarin lääkäriyksikkö jatkaa toimintaa entiseen tapaansa. Myöskään lentotoimintaan ei tule katkoksia.

Helikopteri Pete ei ole Vaasassa lentänyt viime viikkoina avustusepäselvyyksien vuoksi. Raha-automaattiyhdistys odottaa Peten toiminnasta selvitystä, ennen kuin se voi maksaa tälle vuodelle myöntämäänsä avustusta.

Copterlinen konkurssipäätös saa lainvoiman viikon kuluttua.

Lähteet: YLE Uutiset