Tee tällä viikolla pieni hyvä teko

Tällä viikolla vietetään maailmanlaajuista "Random Acts of Kindness-viikkoa" josta käytetään usein lyhennettä RAK tai RAOK.

Yle Uutisten artikkeliarkisto
YLE

Yhdysvalloissa Random Acts of Kindness on yleisesti tunnettu. Sillä tarkoitetaan pientä ystävällistä tekoa, joka saa toisen hyvälle tuulelle. Toiminta alkoi 90-luvun alussa Kaliforniassa erään miehen istuttaessa narsisseja tien varteen, koska hän halusi ilahduttaa autoilijoita.

Suomessa ajatusta toteuttaa Anonyymien kerho, joka laittaa hyvän kiertämään. Kerholaiset antavat jotain tuntemattomalle ihmiselle ilman vastinetta. Facebook-sivustolla kokoontuvassa kerhossa on parhaillaan 252 jäsentä.

Pienestä hyvä mieli

Espoolainen Elina Hiltunen on kirjoittanut työkavereilleen aforismeja, joita hän jakoi viime keväänä ruokalassa toivottaen hyvää työpäivää. Vastaanotto oli sekä kummastunut, että ilahtunut.

-Suomalainen mentaliteetti on helposti se, että ajatellaan negatiivisesti eikä puututa toisten asioihin, sanoo Elina Hiltunen.

Mikä on oma hyvä tekosi?

Ylen Läntinen haastaa kuulijansa tekemään pieniä hyviä tekoja tämän viikona aikana. Mikä on oma hyvä tekosi? Kerro se meille s-postilla: ylenlantinen@yle.fi.