Menestysmusikaali Chicago valloittaa syksyllä Tampereella

Tampereen Työväen Teatterissa on kovaa vauhtia tekeillä suurmusikaali. Syksyllä ensi-iltaan rävähtää palkintoja sekä teatterissa että elokuvana kerännyt musikaali Chicago.

Chicago (Musikaali)
Sari Siikander
YLE / Antti Eintola

Chicago-musikaali sijoittuu 20-luvun paheellisiin yökerhoihin, joista petos ja murha johtavat naisvankilaan. Palstatilasta ja kuuluisuudesta taistelee kaksi showtyttöä: toinen jo mainetta niittänyt laulajatähti Velma Kelly ja toinen tähdeksi himoava, nuori Roxy Hart. Julkisuusmyllyä pyörittää naisvankilanjohtajan Mama Mortonin avustuksella laskelmoiva lakimies Billy Flynn.

Chicago on Broadwayn pisimpään, vuodesta 1996, pyörinyt musikaali. Renée Zellwegerin, Catherine Zeta-Jonesin, Richard Geren ja Queen Latifahan tähdittämä elokuva Chicago kahmi peräti kuusi Oscaria, näyttämömusikaalina se on saanut jo kuusi Tony-palkintoa, kaksi Olivier-palkintoa ja Grammyn.

John Kander, Fred Ebb ja Bob Fosse ovat sovittaneet löytämänsä, alun perin 20-luvulla esitetyn ja tositapahtumiin perustuvan rikosnäytelmän, ympäri maailmaa kiinnostusta herättäneeksi musikaaliksi.

Chicagon näyttelijäjoukossa TTT:llä ovat muun muassa Petra Karjalainen, Sari Siikander, Satu Silvo, Mikko Nousiainen ja Sami Hintsanen. Tanssijat ja kuoro on kymmenhenkinen ja kaikesta jazzista vastaa live-orkesteri kapellimestarinaan Pekka Siistonen.

Ohjaajana toimii Tiina Puumalaisen ja koreografina Osku Heiskanen.

Lähteet: YLE Tampere