1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. tiede

Uudenkaupungin konseptiauto esillä Genevessä

Valmet Automotive on kehittänyt uuden konseptiauton. Se on 2+2-paikkainen täyssähköauto, jolla voi ajaa yhdellä latauksella 160 kilometriä.

Kuva: Valmet Automotive

Valmet Automotiven mukaan auton suunnittelun lähtökohtina ovat kevyt ja turvallinen korirakenne sekä uuden tekniikan sähkö- ja latausjärjestelmät.

Eva-konseptiauto tuodaan näytille ensimmäisen kerran Geneven kansainvälisessä autonäyttelyssä 2. - 14.maaliskuuta. Koska kysessä on vasta näyte Uudenkaupungin osaamisesta, valmistuksen aloittaminen riippuu siitä, onko autoa kohtaan kiinnostusta maailmalla.

Fortum, Nokia ja Valmet Automotive mukana

Fortum on tuonut hankkeeseen autojen lataamista koskevaa osaamista. Yritykset sopivat viime elokuussa sähköisen konseptiauton yhteistyöstä sähköautoihin liittyvän latausteknologian kehittämiseksi. Nokian kanssa yhteistyössä autoon on kehitetty edistyksellinen käyttöliittymä, jossa matkapuhelin integroidaan auton näyttöön. Navigointijärjestelmiä tuottava Navteq esittelee autossa kehittämäänsä Green Routing -palvelua.

Valmet Automotive kertoo lajentaneensa palvelutarjontaansa valmistus- ja suunnittelupalveluista liiketoiminnan kehittämispalveluihin.