Tylsät kiitospuheet halutaan karsia Oscar-gaalasta

Tylsät kiitospuheet halutaan karsia tulevasta Oscar-gaalasta. Juhlan järjestäjät ilmoittivat maanantaina, että ratkaisuna he antavat voittajille kaksi tilaisuutta kiittää palkinnosta.

viihde
Penelope Cruz suutelee Oscar-patsastaan.
EPA / Paul Buck

Tämän vuoden Oscar-ehdokkaat kokoontuivat maanantaina Beverly Hillsissä perinteiseen lounastilaisuuteen. Paikalla olivat muun muassa George Clooney, Sandra Bullock, Meryl Streep ja Jeff Bridges.

Oscar-gaalan järjestäjät haluavat tänä vuonna uudistaa juhlaa puuttumalla kiitospuheisiin, jotka ovat järjestäjien mukaan show'n vihatuimpia hetkiä. Aikaisemmin voittajille on annettu aikaa kiittää palkinnosta 45 sekunnin ajan ja heitä on kehotettu välttämään pitkiä nimilistoja puheessaan.

Välttääkseen tylsät kiitospuheet, Oscar-gaalan järjestäjät antavat palkituille kaksi tilaisuutta kiittää palkinnosta. Uusien ohjeiden mukaan lavalla palkittujen tulisi kertoa yleisölle, mitä Oscar-palkinto heille merkitsee. Lavan takana voittajat voivat puolestaan kiittää Thank You -kameran välityksellä kaikkia haluamiaan ihmisiä. Nämä kiitospuheet lähetetään Oscar-sivustolle ja voittajat saavat ne myös omaan käyttöönsä ja lähettää ne vaikka Facebook-sivuilleen.

Tuottajat esittivät lounastilaisuudessa myös malliesimerkkejä kuten Renee Zellwegerin kiitospuheen, jossa hän kertoi mitä palkinto hänelle merkitsee. Tietenkään ei ole varmaa, ottivatko Oscar-ehdokkaat ohjeistukset vastaan ja minkälaisia kiitospuheita tänä vuonna kuullaan.

Oscar-palkinnot jaetaan Los Angelesissa 7. maaliskuuta.

Lähteet: Reuters