1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Uimalajit

Uintiseurat evakossa

Turkulaiset uintiurheilua harrastavat seurat ovat joutuneet hakemaan korvaavia harjoitustiloja Impivaaran uimahallissa alkaneen mittavan peruskorjauksen tieltä. Aktiiviharrastajia lasketaan eri seuroissa olevan noin 800, joista noin 500 on lapsia ja nuoria.

Uimalajit
Numeroidut lähtöpaikat uima-altaan reunalla.
Hämeenlinnan Lammilla viimeistelyä vailla valmiin uimahallin avaaminen on ollut vaakalaudalla viime keväästä lähtien.YLE

Käytössä ovat lähinnä kaupungin omistamat pienet Ruiskadun ja Puolalankadun hallit.

Liikuntalautakunta on varannut kuluvalle vuodelle myös 130 000 euron määrärahan, jolla harjoitusaikaa ostettaisiin viikottain noin 50 tunnin edestä yksityisistä Uittamon ja Rehtorinpellonkadun halleista sekä Raision Ulpukasta.

Uintiklubi Turun nuorisovalmennuspäällikkö Jussi Kivekäs on suhteellisen tyytyväinen tilanteeseen.

- Kaikkien meidän tavoitteellisesti harjoittelevien ryhmiemme tarpeet on aika hyvin turvattu. Tietysti ihan täydellisiä harjoitusajat eivät ole. Joudumme esimerkiksi käyttämään hieman myöhäisempiä vuoroja kuin aiemmin. Varsinaisesti harjoitusolosuhteista johtuvaa tasoitusta emme mielestäni joudu muiden kaupunkien uintiseuroille antamaan.

Toimintaansa seurat eivät pysty reilun puolentoista vuoden evakkotaipaleensa aikana suuremmin laajentamaan. Lisäksi suurempien kilpailujen järjestäminen ei ole mahdollista. Hyvitystä hiljaiselolle on luvassa syksyllä 2011, jolloin noin 20 miljoonan euron voimin uudistettu ja laajennettu Impivaaran uimahalli avautuu . Käyttöön tulee muun muassa viisi uutta allasta nykyisten 50 metrin ja hyppyaltaan lisäksi.

- Ei varmasti ole liioiteltua sanoa, että kyseessä ovat valtakunnan parhaimmat vesiurheilutilat. Erinomainen paketti sekä harrastajien että kilpaurheilijoiden tarpeisiin, hykertelee Jussi Kivekäs.

Lähteet: YLE Turku

Lue seuraavaksi