1. yle.fi
  2. Uutiset

Dekkari vie mennessään

Dekkarit ovat viime vuosina nousseet vakavasti otettavaksi kirjallisuudeksi muun kaunokirjallisuuden rinnalle. Nyt suomalaisia dekkareita ollaan viemässä toden teolla myös maan rajojen ulkopuolelle. Dekkareiden viehätyksestä kertoivat Vuoden johtolanka -palkintoraadin puheenjohtaja Heikki Ollikainen sekä kirjallisuusagentti Tiina Kristoffersson.

Ylen aamu

Ollikainen on kahlannut kaikki viime vuonna Suomessa ilmestyneet dekkarit läpi. Työ oli harrastajalle mielekästä. Yhteensä kolmijäseninen raati luki hieman yli 70 teosta.

Kirjo oli melkoinen, sillä mukaan mahtui sekä vakiintuneiden isojen kustantajien markkinoille tuomia teoksia että omakustanteita. Kärki on silti Suomessa leveä, Ollikainen vakuutti.

Kristofferssonin mielestä suomalaisen dekkarin myynti maailmalle on huippuhauskaa työtä. Suomalainen ja skandinaavinen dekkari on tällä hetkellä Euroopassa kovassa huudossa ja on hienoa olla mukana juuri nyt, hän kertoi.

Ruotsiin suomalaisia teoksia on kuitenkin vaikea myydä, koska siellä taso on todella kova ja tekijöitä riittää, Kristoffersson tuumi.

Ollikaisen mukaan Suomen dekkariseurassa on jo yli tuhat jäsentä, joten dekkaribuumi ei näytä laantumisen merkkejä.

Lähteet: YLE Uutiset

Lue seuraavaksi