1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. talous

Kasvutyöryhmä: Uusia toimintatapoja tarvitaan

Hallituksen asettama kasvutyöryhmä vaatii vahvaa julkista panostusta laajakaistaverkkoon. Työryhmä haluaa myös julkisen sektorin omien toimintatapojen nykyaikaistamista. Vastuu koko julkisen sektorin sähköisten palvelujen kehittämisestä on annettava selkeästi yhdelle taholle.

talous

Ministeri Antti Tanskasen johtaman työryhmän on määrä etsiä keinoja, joilla voidaan vahvistaa tuottavuuden kasvua alkaneella vuosikymmenellä. Työryhmän mielestä toimintatapoja on muutettava, koska muuten uuden tekniikan hyödyt jäävät saavuttamatta.

Tutkimuksessa ja koulutuksessa on panostettava nykyistä enemmän laatuun ja kansainvälisyyteen. Julkisen sektorin hankintoja on johdettava nykyistä ammattimaisemmin ja keskitetymmin.

Julkisten palvelujen yksityistäminen herättää varmasti myös keskustelua ennen ensi kevään vaaleja.

- Minä luulen, että loppuraportissa varmaan pyritään hakemaan yksimielinen näkemys siitä, että millä kasvun eväillä sitä tulevaisuuteen lähdetään. Tämä on enemmän tällainen keskustelun herättäjä tässä vaiheessa, sanoo työryhmän varapuheenjohtaja, valtiosihteeri Velipekka Nummikoski.

- Ei tämä yksityistäminen mikään uusi idea tietenkään ole, mutta meidän työryhmän mielestä siinä voidaan edetä pidemmälle kuin mitä tähän mennessä on tehty, arvelee työryhmän puheenjohtaja Antti Tanskanen.

Työryhmä pyytää ideointi-apua myös kansalaisilta. Tehostamisvinkeille on tilattu omat nettisivut, samalta firmalta joka työsti kokoomuksen korva-kampanjaa viime vaaleissa.

Lähteet: YLE Uutiset

Lue seuraavaksi