Lappilaiskuski kaasuttaa Formula Renault-sarjaan Eurooppaan

Rovaniemeläinen abiturientti Jukka Honkavuori, 18, ajaa ensi kaudella Formula Renault 2.0 Eurocupissa lähinnä Etelä-Euroopassa. Cupissa on kahdeksan kahden osakilpailun kisaviikonloppua.

Formula Renault
Jukka Honkavuori
Jukka Honkavuori jännittää nyt ylioppilaskirjoituksissa ja ensi kesänä kilpa-ajajana EuroopassaYLE / Jarmo Honkanen

Jukka Honkavuori voitti viime syksynä Formula Renault-sarjan Suomen mestaruuden. Edellisenä vuonna hän voitti Formula Ford-sarjan mestaruuden.

Lappilaiskuski Jukka Honkavuori kilpailee ensi kaudella Formula Renault 2.0 Eurocup-sarjassa. Honkavuoren piti alunperin ajaa Formula Renault NEC-sarjaa tänä vuonna, mutta tallin kans päädyttiin astetta kovatasoisempaan luokkaan.

Eurocup-sarjaa ajetaan Keski- ja Etelä-Euroopan radoilla ja sarjaan odotetaan kuljettajia ympäri maailmaa. Huhtikuussa alkavassa sarjassa ajetaan kahdeksan kahden osakilpailun kisaviikonloppua.

Honkavuori ajaa eurocup-sarjaa Koiranen Bros. Motorsport-tallissa kahden muun kuljettajan kanssa, joista toinen on myös suomalainen, Miki Weckström.

Paljon uusia haasteita

Honkavuori suuntaa jo ensi sunnuntaina Espanjan Valenciaan testaamaan ensimmäistä kertaa tulevan kauden autoaan. Sarjassa on neljä virallista testiajotilaisuutta ennen kauden alkua. Ensimmäinen kisatapahtuma on huhtikuun 16.

Kilpailuviikonloppu on kolmipäiväinen. Perjantaina ajetaan kahdet viralliset harjoitukset. Lauantaina on aikajo sekä ensimmäinen kisalähtö ja sunnuntainan ajetaan vielä toinen kilpailulähtö.

-Auto nyt periaatteessa on hyvin samantyyppinen, mutta kaikki muu onkin siten ihan uutta. Radat on ihan uusia ja kilpakumppanit tulee ihan ympäri maailmaa, kyllä on paljon muutoksia, kertoo Jukka Honkavuori.

Vaikka auto on periaatteessa samanlainen kuin se millä Honkavuori ajoi Suomessa, tulee uudistuksiakin.

- Tälle kaudelle tuli Formula Renaultin ihan uusi 2010 vuosimalli. Siinä on pieniä muutoksia, esimerkiksi vaihteisto on erilainen. Ennen meillä oli semmonen keppivaihteisto niin nyt meillä on sitten ihan niinkuin Formula ykkösissä tämmönen läpsyvaihteisto ratin takana, kuvailee Honkavuori.

Sarjaan oppimaan

Itse kauteen Honkavuori lähtee nöyrillä mielin ennen kaikkea sen vuoksi kun kaikki on uutta ja jännittävää. Honkavuoren mukaan sarjaan ei kannata kuitenkaan ihan takki auki lähteä.

-Tottakai tavoitellaan voittoja ja tietenkin myös koko sarjan voitto on tavoite. Mutta nyt on kuitenkin rookie-kausi joten tärkeintä olis kuitenkin olla nopein rookie-kuljettaja ja kehittyä ennen kaikkea kuljettajana, vahvistaa Jukka Honkavuori.

Sarjaan odotetaan kilpakumppaneiksi yli 30 kuljettajaa ympäri maailmaa.

- Virallista nimilistaa ei ole vielä tullut, mutta kyllä tämä sarja on kovatasoinen niinkuin on ollut joka vuosi. Vois sanoa, että kaikki maailman parhaatkin kuljettajat hakeutuvat tähän sarjaan, kertoo Honkavuori.

Luokassa on suomalaisista ajanut muun muassa Valtteri Bottas, joka on saanut testikuljettajapestin Williamsin F1 talliin.

Lähteet: YLE Lapppi / Raimo Torikka