Uudesta arkkipiispasta äänestetään tänään

Tänään torstaina äänestetään evankelis-luterilaisen kirkon uudesta arkkipiispasta. Äänet annetaan kello 13 arkkihiippakunnan lääninrovastien kokouksissa ja muiden hiippakuntien tuomiokapitulien kokouksissa.

Kotimaa

Mikäli kukaan ehdokkaista ei saa ensimmäisellä vaalikierroksella yli puolta annetuista äänistä, toinen vaalikierros järjestetään 11. maaliskuuta. Uusi arkkipiispa aloittaa tehtävässään kesäkuussa.

Ehdolla ovat Turun Katariinanseurakunnan kirkkoherra, rovasti Martti Hirvonen, Mikkelin hiippakunnan piispa Seppo Häkkinen, Turun Mikaelinseurakunnan kirkkoherra Jouni Lehikoinen, Turun arkkihiippakunnan piispa Kari Mäkinen, Suomen Lähetysseuran johtaja Seppo Rissanen, Helsingin yliopiston dogmatiikan professori Miikka Ruokanen sekä Oulun hiippakunnan piispa Samuel Salmi.

Äänioikeus on Turun arkkihiippakunnan papeilla ja lehtoreilla sekä hiippakuntavaltuuston ja seurakuntien maallikkovalitsijoilla. Äänivaltaisia ovat myös kirkolliskokoukseen valitut pappis- ja maallikkoedustajat sekä tuomiokapitulien jäsenet. Ensimmäistä kertaa äänestysoikeus on myös muiden hiippakuntien hiippakuntavaltuustojen jäsenillä.

Suomen evankelis-luterilaisen kirkon nykyinen arkkipiispa Jukka Paarma jää eläkkeelle 1. kesäkuuta.

Lähteet: YLE Uutiset