Neilimo kiistää ajojahdin YLEn johtajavaihdoksessa

YLEn uudeksi toimitusjohtajaksi on valittu Lauri Kivinen. YLEn hallitus päätti asiasta torstaina yksimielisesti. Lauri Kivinen on tällä hetkellä Nokia Siemens Networksin yhteiskuntasuhteista ja yritysvastuusta vastaava johtaja.

Kotimaa
Lauri Kivinen Nokia Siemens Networksin yhteiskuntasuhteista vastaava johtaja.
Nokia Siemens Networks

YLEn hallituksen puheenjohtaja Kari Neilimo kiistää, että toimitusjohtajan valinnan taustalla olisi ollut poliittinen ajojahti. Ajojahdin katsottiin alkaneen, kun keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Timo Kalli vaati YLEn Silminnäkijä-ajankohtaisohjelman jälkeen YLEn nykyisen toimitusjohtajan Mikael Jungnerin erottamista.

Neilimon mukaan haussa oli tasapainoinen ja innovatiivinen johtaja. Lauri Kivisen ominaisuudet ja kokemus vastasivat parhaiten sitä, mitä uudelta toimitusjohtajalta haettiin.

- YLElle haettiin ammattijohtajaa, joka vie uudenaikaista julkisen palvelun yhtiötä menestyksellisesti tulevaisuuteen, hallituksen puheenjohtaja Kari Neilimo totesi.

Uusi toimitusjohtaja: Edessä suuret muutokset

- Olen ollut mukana matkaviestinnän vallankumouksessa, ja kaikki viittaa siihen, että suuret muutokset ovat edessä koko mediamaailmassa ja tiedonvälityksessä, Kivinen sanoi YLE Uutisille.

Suurilla muutoksilla Kivinen viittaa edelleen digitalisoituvaan maailmaan, jossa kaikki jaettavissa oleva jaetaan erilaisia kanavia myöten.

Kysymykseen YLEn talouden tasapainottamisesta Kivinen ei suostu vielä sanomaan mitään.

- On liian aikaista yksilöidä, millä lailla toimeen tartutaan, hän totesi.

Määräaikaisesta sopimuksesta luovuttiin

YLEn nykyisen toimitusjohtajan Mikael Jungnerin viisivuotiskausi päättyy huhtikuun lopussa.

Uuden toimitusjohtajan toimikauden alkamisajankohta on vielä avoinna. Kivinen valittiin tehtävään toistaiseksi voimassa olevalla työsopimuksella.

Neilimon mukaan aiempi käytäntö perustui vanhaan Yleisradiolakiin.

- Me halusimme modernisoida työsopimuksen ja tehdä samansisältöisen sopimuksen kuin muissakin yrityksissä, Neilimo sanoi.

YLE saa monitaitoisen johtajan

Kivinen on toiminut aiemmin useissa johtotehtävissä Nokiassa, mm. viestintäjohtajana vuosina 1997-2003. Kivinen on koulutukseltaan kauppatieteiden maisteri. Hän on 48-vuotias ja syntyisin Vaasasta. Kivinen on naimisissa ja hänellä on kolme tytärtä.

Kivinen puhuu sujuvasti viittä kieltä, hän harrastaa musiikkia ja on Neilimon mukaan monipuolisesti sivistynyt. Journalistisessa työssä hän on toiminut ainoastaan kesätoimittajana.

Kivisen nimi ei ollut missään vaiheessa esillä ennakkospekulaatioissa.

YLEn hallituksen puheenjohtaja Kari Neilimon mukaan Lauri Kivisen laaja johtamiskokemus viestintäalalta, kansainvälisyys ja sidosryhmäosaaminen ratkaisivat valinnan.

Lähteet: YLE Uutiset