Howard Stern haluaa American Idol -tuomariksi

Kohuttu amerikkalainen radiojuontaja Howard Stern on aloittanut kampanjan, jolla hän pyrkii American Idol -kisan tuomariksi ohjelmassa lopettavan Simon Cowellin tilalle. Cowell ei ole lämmennyt ajatukselle ja hänen mukaan seuraajaksi valittavalta vaaditaan vankkaa musiikkialan osaamista.

viihde

Tammikuussa Simon Cowell ilmoitti jättävänsä American Idol -kilpailun tuomarin tehtävät parhaillaan käynnissä olevan tuotantokauden jälkeen. Moneen kertaa kohauttanut mediapersoona Howard Stern on ilmoituksen jälkeen aloittanut kampanjan omassa radioshow'ssaan, jolla hän pyrkii Cowellin seuraajaksi. Cowell on naureskellut Sternin yritykselle ja on sanonut, ettei Sternillä ole tuomarin tehtävään vaadittavaa kokemusta musiikkiteollisuudesta. Britti ei ole kuitenkaan halunnut nimetä ketään suosikkia seuraajakseen.

American Idol -kisassa on jo kolmena edellisenä vuotena nähty muusikoita mentoreina opastamassa kilpailijoita yhden jakson ajan. Simon Cowell toivoo, että tänä vuonna tässä tehtävässä nähtäisiin laulaja Lady Gaga. Aikaisempina vuosina mentoreina ovat olleet muun muassa Bono, Jennifer Lopez, Gwen Stefani ja Slash.

Olympialaiset päihitti American Idolin

American Idol menetti tällä viikolla katsotuimman tv-ohjelman tittelin Yhdysvalloissa ensimmäistä kertaa kuuteen vuoteen. Syynä ovat talviolympialaiset, jotka kiinnostivat amerikkalaisia keskiviikkona enemmän kuin laulajakykykilpailu. NBC-kanavan olympialähetystä seurasi yli 30 miljoonaa amerikkalaista, kun Fox-kanavalla nähtävä American Idol keräsi hieman yli 18 miljoonaa katsojaa. Edellisen kerran Idol-kisa hävisi katsojakilpailussa muulle ohjelmalle toukokuussa 2004.

Lähteet: Reuters, YLE Uutiset