Piukat Paikat on iso salolainen rutistus

Teatteri Provinssin juhlavuosi hehkuu kultaisia kutreja ja iloista flirttailua. Valkokankaalta tuttu Piukat Paikat nähdään Salossa teatterin kymmenvuotisjuhlavuoden alkajaisiksi.

Piukat paikat (Näytelmä)
YLE / Elina Ojanotko

Musikaalin rakentaminen on kallista puuhaa. Ei siis ihme, että Piukat Paikat on salolaisen Teatteri Provinssin historian suurin satsaus.

Hommaan tartuttiin, kun on kerran 10 vuotta teatterilla täynnä. Piukkoja paikkoja pääsee puristelemaan kulttuuritalo KIVAssa.

Budjettiin pääseminen edellyttää ruuhkaa lippuluukulla. Helmi-maaliskuussa 15 kertaa esitettävä musikaalikomedia on myynyt hyvin, kiittelee tuottaja Seppo Suominen.

Ensi-ilta on lauantaina 20.2.

Kuin käenpojat väärässä pesässä

Piukat Paikat -komedian tarina on lennokas ja hauska. Hunajaiseksi sen tekee Marilyn Monroen unohtumaton kissamainen tulkinta kömpelöiden herrojen keskellä.

Hauskuutta syntyy, kun orkesterimuusikot Joe ja Jerry päätyvät naisrooleihin Josephineksi ja Daphneksi.

- Erityisen hauskaa siinä on se, että miehet ovat naisten rooleissa äijämäisen kömpelöitä, pohtii ohjaaja Arto Nieminen.

Helena Lindgrenille Piukat Paikat -musikaali on jo tuttu entuudestaan. Lindgrenin valinta rooliin on luonteva. Ulkomuoto passaa ja hunajainen ote on vahva.

Sukupuolta sukkelasti vaihtavina herroina esiintyvät Joonas Suominen ja Esa Nummela. Helena Lindgren kehuu vastanäyttelijöitään auliisti:

- Kun tekee jotakin, herrat ovat heti valmiina tarttumaan juoneen.

Kuhertelevien hahmojen lisäksi lavalla pyörähtävät muun muassa tiukkakatseiset gangsterit.

Lähteet: YLE Turku / Lassi Lähteenmäki