1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Kohtalokkaalle lääkitysvirheelle ei löytynyt syyllistä

Kouvolan hovioikeus on vapauttanut loput kaksi syytteessä ollutta lahtelaislääkäriä lääkitysvirhejutussa. Iäkäs naispotilas kuoli Päijät-Hämeen keskussairaalassa, koska hänelle oli annettu Trexan-reumalääkettä virheannostuksella. Syyttäjä vaati vastaajille rangaistusta myös kuolemantuottamuksesta.

Kotimaan uutiset
Päijät-Hämeen keskussairaalan käytävä.
YLE / Lahti

Päijät-Hämeen keskussairaalassa sattuneelle kuolemaan johtaneelle lääkitysvirheelle ei löytynyt syyllistä.

Kouvolan hovioikeus vapautti syytteistä kaksi lääkäriä, jotka Lahden käräjäoikeus tuomitsi sakkoon tuottamuksellista virkavelvollisuuden rikkomisesta viime heinäkuussa.

Hovioikeus katsoi, että lääkärien oli voitava luottaa toisten lääkärien sanelemaan potilaan lääkitystekstiin. Lääkityksessä oli kuitenkin virhe, joka johti potilaan luuydinlamaan ja kuolemaan.

Alun perin syytteessä oli neljä keskussairaalan lääkäriä, joista kahden syytteet kaatuivat jo Lahden käräjäoikeudessa. Syyttäjä vaati vastaajille rangaistusta myös kuolemantuottamuksesta.

Kuolemantapaus sattui syksyllä 2006. Oikeudessa jäi selvittämättä, missä vaiheessa ja kuka oli tehnyt virheellisen merkinnän potilasasiakirjoihin.

Trexan-nimisen reumalääkkeen oikea annostus oli kerran viikossa, mutta Päijät-Hämeen keskussairaalassa lääkitystä oli alettu antaa päivittäin.

Lähteet: YLE Lahti