Hyppää sisältöön

Marokon minareettiturman uhriluku nousee edelleen

Marokon minareettiturman uhriluku nousee edelleen. Moskeijan minareetin romahtaminen on vaatinut jo ainakin 41 ihmisen hengen. mutta uhriluku saattaa kasvaa edelleen. Loukkaantuneita on viranomaisten mukaan lähes 80. Heistä yli 50 on jo päässyt pois sairaalasta.

Kuva: Reuters-TV

1700-luvulla rakennettu minareetti romahti perjantaina Meknesin kaupungissa juuri, kun noin 300 ihmistä oli kokoontunut iltapäivärukoukseen. Viranomaisten mukaan minareetti ja osa katosta romahtivat imaamin aloittaessa saarnaansa. Moskeijassa vietettiin samaan aikaan myös hautajaisia.

Pelastustyöt etenevät hitaasti käsivoimin, sillä vanhankaupungin kapeat kadut ovat estäneet raivauskaluston pääsyn onnettomuuspaikalle. Paikalle on muodostettu ihmisketjuja kuljettamaan siirtämään raivattuja tiilenkappaleita. Alueen asukkaat arvostelevat viranomaisia hitaasta ja tehottomasta toiminnasta pelastustöissä.

Meknes sijaitsee noin 140 kilometrin päässä Marokon pääkaupungista Rabatista. Onnettomuuden syystä ei ole vielä varmuutta, mutta Meknesin alueella on viime päivinä satanut voimakkkaasti. Valtiollisen sääpalvelun edustajan mukaan sää Meknesin alueella ei kuitenkaan ollut mitenkään poikkeuksellinen, joten se ei voinut olla onnettomuuden syynä.

Jotkut paikalliset asukkaat ovat kertoneet havainneensa moskeijan seinissä murtumia jo ennen onnettomuutta.