Junavuoroja karsitaan rantaradalla

Junaliikenne on pahasti sekaisin vaikean säätilanteen vuoksi. Maanantaina ja tiistaina VR supistaa tuntuvasti junaliikennettä. Turun ja Helsingin välillä jätetään ainakin viisi vuoroa ajamatta.

Yöjunat menivät jo. Kuva: YLE / Jouni Koutonen

VR on ilmoittanut, että maanantaina se jättää viisi junavuoroa ajamatta rantaradalla. Helsingistä Turkuun lähtevistä junista perutaan kello 6.24, 14.03 ja 20.03 lähtevät vuorot. Turusta Helsinkiin lähtevistä junista perutaan kello 11.00 ja 17.00 lähtevät vuorot.

Matkustajia kehotetaan varautumaan sekä kauko- että lähiliikenteen junien myöhästymisiin ja mahdollisiin peruutuksiin vaikeasta säätilanteesta johtuen.

Viikonlopun aikana VR:llä oli ongelmia junien kanssa. Pöllyävä lumi on tukkinut vaihteita VR:n Helsingin varikolla ja estänyt junien pääsyn Helsingin asemalle.

Vaihdeongelmien lisäksi Etelä-Suomen asemien kuulutus- ja informaatiojärjestelmässä on ollut ongelmia. Infojärjestelmän vika näkyy siinä, ettei rautatieaseman ilmoitustaulujen tietoja voida päivittää.

Keli jatkuu huonona

Ajokeli on vielä maanantaina huono tai muuttuu huonoksi koko maassa lumisateen tai pöllyävän lumen vuoksi. Uudessakaupungissa Vehmaantiellä sattui maanantaiaamulla kahden auton nokkakolari. Molempien autojen kuljettajat loukkaantuivat kolarissa. Toinen kuljettaja vietiin Turun yliopistolliseen keskussairaalaan ja toinen Vakka-Suomen sairaalaan. Pelastuslaitoksen mukaan tie oli tapahtumapaikalla jäinen.

Varsinais-Suomessa viikonlopun lumimyräkästä selviydyttiin suhteellisen vähillä vahingoilla. Vakavin turma sattui sunnuntaiaamulla Pöytyällä, kun Raatikaisentien risteyksessä tapahtui linja-auton ja kahden henkilöauton välinen kolari. Toisessa henkilöautossa yksin ollut autonkuljettaja kuoli onnettomuudessa.