Ihan hyvä maanantaiksi

Kalevalaisten Naisten Liitto ja Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran Kansanrunousarkisto pyysivät suomalaisia kirjaamaan muistiin talvisen maanantaipäivänsä tapahtumia ja mietteitä. Maanantaina 2.2.2009 yli 11 500 suomalaista piti päiväkirjaa elämästään. Näistä kirjoituksista koottiin antologia, jossa on 68 kirjoitusta tuosta päivästä.

Aamu-tv
Ihan hyvä maanantaiksi -kirjan kansi
YLE

Kokoelma on poikkileikkaus suomalaisten arjesta. Ikähaitari on koululaista eläkeikäisiin. Tarinoiden aiheet kertovat koulumaailmasta, työelämästä, eläkkeellä olosta, arkisesta elämästä yhdessä, Suomesta ja suomalaisuudesta sekä nykytekniikasta.

Aamu-tv:n haastattelusta vuoden takaisesta päivästään kertoivat isä J.P. Roos ja tytär Stella Roos. Heidän perheestään tarinansa lähettivät neljä perheenjäsentä. Isän ajatuksena oli, että neljä tarinaa samasta perheestä kertoisi samoista tapahtumista eri kanteilta. Todellisuudessa päivästä tuli niin kiireinen, että kaikilla oli ihan omat tapahtumansa päivässä. Isä J.P. Roos osallistui tarinankeräykseen myös 10 vuotta sitten.

Lähteet: YLE Uutiset