Tuusulalaiset eivät luovuta ambulanssi-kiistassa

Tuusulassa pitkä kiista Jokelan ambulanssin yöpäivystyksen palauttamisesta jatkuu. Kuntalaisten taistelu palveluiden saamiseksi on kestänyt jo yli kolme vuotta.

ambulanssit
Ambulansseja ja pelastusmiehistöä moottoritien varressa
Janne Huttunen / YLE

Tuusula lakkautti ambulanssipäivystyksen Jokelasta vuoden 2007 alussa laajasta vastustuksesta huolimatta. Tämän jälkeen kuntalaiset keräsivät yli 3 300 nimen adressin palvelun palauttamiseksi, mutta kunta pysyi päätöksessään.

Nyt ambulanssi-aktiivit keräävät uutta nimilistaa neuvoa antavan kunnallisen kansanäänestyksen järjestämiseksi. Listassa on nyt noin 700 nimeä eli lähes puolet vaadittavasta nimimäärästä.

Ambulanssiaktiivi Jori Porspakka lupaa, ettei luovuta ennen kuin kunta järjestää yöajan ambulanssipalvelut takaisin. Porspakan mielestä kuntalaisilla ei ole päähän pinttymää ambulanssipalveluiden suhteen. Jokelassa on vallallaan aito huoli omasta ja muiden terveydestä ja turvallisuudesta.

- Asukkaat ottavat minuun jatkuvasti yhteyttä näiden kokemustensa takia. Kyllä se viive on tänä päivänä sitä luokkaa, että jotain muutosta pitäisi tapahtua. Kyllä ne palvelut on tänne sivukylillekin tuotava, Porspakka vaatii.

Nimien kerääminen jatkuu tänään Jokelassa paikallisessa elintarvikeliikkeessä. Kansanäänestyksen järjestämiseen tarvitaan 1344 nimeä eli 5% Tuusulan kunnan äänestysikäisistä.

Ambulanssiaktiivien mielestä ambulanssin yöpäivystyksen lakkauttaminen on vaarantanut yhteensä 8 000 ihmisen perusturvan Tuusulan Jokelassa, Hyvinkään Kaukasissa ja Nurmijärven Nukarissa.

Lähteet: YLE Helsinki