1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. ilmatyynyalukset

Lisää ilmatyynyaluksia saaristoon

Dragsfjärdin läntiselle yhteysalusreitille saataneen lähiaikoina ilmatyynyalus. Reittiä liikennöivä Rosala II joutui jäämään viikonloppuna satamaan jäätilanteen takia.

Saaristossa asuva Henry Melén on jo usean viikon ajan hoitanut kuljetukset ilmatyynyaluksellaan. Kuva: YLE / Linus Hoffman

Varsinais-Suomen ELY-keskuksen liikennetarkastaja Sirpa Vanhala uskoo, että maanantaina aloitetut neuvottelut neljännestä ilmatyynyaluksesta saadaan tiistaina päätökseen.

- Tällä hetkellä meillä on hillitty kaaostilanne. Osa yhteysaluksista on pysäytetty, osalla on rajoitettu liikenne. Kolme reittiä hoidetaan tällä hetkellä ilmatyynyaluksella, Vanhala summaa.

Ilmatyynyalukset liikennöivät Dragsfjärdin itäpuolella, Nauvon eteläisellä puolella ja Houtskarin reitillä. Uutta kalustoa tarvitaan siis Dragsfjärdin länsipuoliselle reitille.

Tuuliolot ja lumipyryt haittaavat myös näitä aluksia, mutta muita keinoja saaristossa liikkumiseen ei juuri nyt ole.

Postikaan ei kulje

Yhteysaluksien hyytyminen on keskeyttänyt myös postinjakelun. Posti tiedotti maanantaina, ettei päiväpostia pystytä toimittamaan yhteysalusten reitillä oleville Rymättylän ja Velkuan alueen saarille.

Parhaillaan selvitetään voidaanko alueella liikennöidä esimerkiksi moottorikelkoilla. Saaristolaisten postit, joita ei pystytä toimittamaan perille, säilytetään postissa.