1. yle.fi
  2. Uutiset

Mäntyharju vei ensimmäisen välieräpaikan

Hirvensalmen lohkon finaalissa kohtasivat Mäntyharjun ja Kangasniemen joukkueet

Tiiä häntä
Mäntyharjun voittajajoukkueessa olivat mukana Julia Lintunen (9. lk), Wili Wrangell (7. lk) ja Jyri Järvinen (8. lk).YLE / Etelä-Savo

Tiiä häntä -kouluvisassa oli 9.2. jaossa ensimmäinen välieräpaikka. Hirvensalmen lohkon finaalissa kohtasivat Mäntyharjun ja Kangasniemen joukkueet - molemmilla takana jo yksi voitto.

Mäntyharjun joukkue kiri kahden pisteen johtoon kakkoskysymyksessä ja onnistui pitämään johtoasemansa loppuun saakka. Mäntyharjun voittolukemat olivat lopulta 9 - 7. Joukkue on seuraavan kerran äänessä ensimmäisessä välierässä toukokuussa.

Sananselitys-osiossa, jossa joukkueet arvuuttelivat yhdyssanoja, Mäntyharjun joukkue sai minuutin aikana kohdalleen 6 sanaa, kangasniemeläiset puolestaan 3.

Tiiä häntä -visan juontaa Satu Haapanen. Tuomarina Hirvensalmen lohkossa oli Anttolan yhtenäiskoulun rehtori Kimmo Tanttu.

Näitä kysyttiin:

1. Missä kahdessa valtiossa on yli miljardi asukasta?

2. Kuusi hevosta syö kuusi heinäpaalia kuudessa tunnissa. Kuinka pitkäksi ajaksi riittää yksi heinäpaali kahdelle hevoselle?

3. Mikä on Pohjois-Korean pääkaupunki?

4. Sananselitykset

5. Kuka on Etelä-Savon maakuntajohtaja?

6. Minä vuonna oli Suomen sisällissota ja mitkä olivat sen osapuolet?

7. Missä bändissä laulaa Andre Linman?

8. Kuka? 3 pisteen vihje: Hän seurustelee Scandinavian Hunks -tanssiryhmään kuuluvan tanssijan kanssa. 2 pisteen vihje: Hän on ammatiltaan malli ja aikaisemmin hän oli myös osa-aikainen matkustamopalveluvirkailija. 1 pisteen vihje: Hänet valittiin 17. tammikuuta Miss Suomeksi.

Vastaukset:

  1. Kiinassa ja Intiassa, 2. kolmeksi tunniksi, 3. Pjongjang, 5. Matti Viialainen, 6. vuonna 1918, punaiset ja valkoiset, 7. Sturm und Drang. 8. Viivi Pumpanen

Lue seuraavaksi