1. yle.fi
  2. Uutiset

Mertala mursi Talvisalon taian

Savonlinnalaiset koulut Mertala ja Talvisalo ottivat mittaa toisistaan Punkaharjun lohkon toisessa visassa 23.2.

Tiiä häntä
Juontaja Satu Haapanen opastaa Esteri Ijästä, Susanna Mieloa ja Katri Nousiaista Mertalan koulusta.
Juontaja Satu Haapanen opastaa Mertalan koulun joukkuetta. Mertalan voittojoukkueessa kisasivat Esteri Ijäs (9. lk), Susanna Mielo (7. lk) ja Katri Nousiainen (8. lk).YLE / Etelä-Savo

Molemmat joukkueet loistivat Sananselitys-osiossa, jossa Mertala ehti minuutin aikana selittää kymmenestä sanasta peräti kahdeksan ja Talvisalokin kuusi kappaletta.

Mertalan joukkue siirtyi johtoon kisan toisessa kysymyksessä ja piti asemansa loppuun saakka. Voittipisteet Mertalalle olivat lopulta 8 - 4. Talvisalo teki näin tilaa uudelle Tiiä häntä -mestarille, kun kahtena edellisenä vuonna voittaneen koulun tie pysähtyi alkueriin.

Kouluvisan juontaa Satu Haapanen. Punkaharjun lohkon tuomarina on Pihlajaveden koulun rehtori Jan Söderholm Savonlinnasta.

Punkaharjun lohkon voittaja ratkeaa hiihtolomien jälkeen 16.3, kun Mertala saa vastaansa Kerimäen koulun.

Näitä kysyttiin:

1. Mistä kisasta Aleksander Rybak tuli tunnetuksi?

2. Pekka ja Paavo olivat matkalla kaupunkiin. Heillä oli vain yksi hevonen. Ensin ratsasti Pekka ja käveli Paavo. Sitten käveli Paavo ja ratsasti Pekka. Sitten ratsasti Pekka ja käveli Paavo. Kumpi oli ensin perillä?

3. Mistä laukauksista alkoi talvisota?

4. Sananselitykset

5. Kuinka paljon asukkaita oli Etelä-Savossa 31.12.2009?

6. Mikä tv-ohjelma tulee TV1:ltä torstaina klo 20.30?

7. Mikä on abessiivimuoto sanasta ratsumestaritar?

8. Kuka? 3 pisteen vihje: Tämä olympialaisiin osallistuva suomalainen huippu-urheilija on harrastanut oman ykköslajinsa lisäksi myös jalkapalloa. Nuorten sarjoissa hän menestyi lajin tekniikkakisoissa. 2 pisteen vihje: Hänet valittiin kolmena peräkkäisenä vuotena vuoden naisurheilijaksi Suomessa. Nuo vuodet olivat 2004, 2005 ja 2006. 1 pisteen vihje: Tämä nainen on arvokisamitalien määrällä mitattuna Suomen menestynein alppihiihtäjä.

Vastaukset:

  1. Euroviisuista, 2. Pekka, koska ratsasti koko ajan, 3. Mainilan laukauksista, 5. 156 632, 6. Ylen tv-uutiset, 7. ratsumestarittaretta, 8. Tanja Poutiainen

Lue seuraavaksi